Pingvini poraženi petič zapored

V severnoameriški ligi NHL so hokejisti v noči na četrtek odigrali sedem srečanj. Oči slovenskih ljubiteljev hokeja pa so bile uprte v Pittsburgh, kjer igra Kopitarjev največji tekmec v boju za novinca leta Jevgenij Malkin.

Objavljeno
28. december 2006 11.21
Pittsburgh - V severnoameriški ligi NHL so hokejisti v noči na četrtek odigrali sedem srečanj. Kadar ne igra moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, so oči slovenskih ljubiteljev hokeja uprte v Pittsburgh, kjer igra Kopitarjev največji tekmec v boju za novinca leta Rus Jevgenij Malkin. Pingvinom v zadnjem času ne gre po načrtih, saj so izgubili že petič zapored, tokrat je bila s 4:2 boljša Atlanta, ki je zabeležila peto zaporedno zmago.

V preostalih srečanjih je Detroit s 3:1 ugnal Minnesoto, Florida je bila z enakim izidom boljša od Philadelphie, Vancouver je po podaljšku s 6:5 premagal Calgary, New York Islanders so z 0:2 klonili proti Ottawi, Montreal je s 4:1 ugnal Washington, Dallas pa je bil s 5:4 boljši od Colorada.

Mož odločitve v Pittsburghu je bil Slava Kozlov, ki je odločilni tretji zadetek za Atlanto dosegel v osmi minuti zadnje tretjine, Atlanta pa je že drugič v enem tednu ugnala Pingvine. Gol za končni izid 4:2 je v prazno mrežo 19 sekund pred koncem zadel Bobby Holik. Jevgenij Malkin je prispeval podajo za drugi gol Pittsburgha, ki ga je dosegel Ryan Whitney.

Vodilni strelec lige Pingvin Sidney Crosby je že drugič zapored ostal brez dosežene točke. Pred tem je dosegel vsaj eno na desetih tekmah zapored. V Ottawi so Senatorji z 2:0 odpravili newyorške Otočane. Vratar gostiteljev Ray Emery je zaustavil 18 strelov in drugič v sezoni mrežo ohranil nedotaknjeno. Gola za Senatorje sta dosegla Mike Fisher in Chris Kelly.

V Detroitu je Dominik Hašek ubranil 32 strelov, Johan Franzen pa je k zmagi Rdečih kril dodal gol in podajo. Zadela sta še Kirk Maltby in Henrik Zetterberg. Za Minnesoto je edini gol dosegel Pavol Demitra, 30 obramb Niklasa Backstroma pa je slaba tolažba za moštvo, ki je proti Detroitu letos izgubilo že drugič.