Pintar in Skubic v prvem valu Daytone

Slovenska motociklista Boštjan Skubic in Boštjan Pintar sta uspešno opravila kvalifikacije za sobotno dirko 200 milj Daytone. Slovenca bosta prvič začela v prvi skupini 40 dirkačev od 80.

Objavljeno
09. marec 2007 11.06
Miami - Slovenska motociklista Boštjan Skubic in Boštjan Pintar, člana ekipe Inotherm racing team, sta uspešno opravila kvalifikacije za sobotno dirko 200 milj Daytone. Pintar, ki na prestižni dirki z nagradnim skladom 200.000 dolarjev nastopa že šestič, je bil 26., Skubic - letos tekmuje drugič - pa le mesto za njim, tako da bosta Slovenca prvič začela v prvi skupini 40 dirkačev od 80, kolikor si jih je zagotovilo nastop.

Pintar in Skubic sta si prvič zagotovila start v prvem valu tekmovalcev, ki zaradi varnosti dirko začnejo v dveh skupinah po 40, med njima pa je deset sekund zamika. Na letošnji 66. izvedbi daytonske dirke bo z najboljšega startnega položaja začel večkratni zmagovalec Miguel Duhamel, Hondin tovarniški voznik, ki je s tretjim "pole positionom" v Daytoni izenačil rekord Kennyja Robertsa.

Slovenca sta nastopila tudi na spremljevalni dirki ameriškega prvenstva v razredu Supersport 600. Kljub težavam, ki jih je imel Inotherm racing team v Daytoni (dolgotrajen "boj" z ameriško carino za motocikle in počen hladilnik na Pintarjevem motorju), je Pintar končal na 25., Skubic pa na 30. mestu. Zmagal je Kawasakijev tovarniški voznik Roger Lee Hayden, mlajši brat svetovnega prvaka v razredu moto GP Nickyja Haydna, medtem ko je njegov starejši brat Tommy s tovarniškim Suzukijem osvojil tretje mesto.

"Po začetnih težavah z motocikli na carini mi je danes zjutraj počil še hladilnik motorja, tako da sem ostal še brez enega krvavo potrebnega treninga, saj z vsakim novim krogom še vedno spoznavam strmi oval. A kljub temu sem zadovoljen. Glavni cilj dirkaškega tedna je bila uvrstitev na glavno dirko. Največji izziv zame sedaj pride v soboto, ko bo potrebno dati vse od sebe," je bil zadovoljen Pintar, Skubic pa je dodal: "Dirka razreda 600 je služila kot dober trening pred velikim finalom, pred sobotno 200 milj dolgo dirko, kjer bo potrebna uigranost celotne ekipe, saj smo se odločili za vsaj dva postanka v boksih. Tokrat bomo dirko poskusili odpeljati brez menjave gum, z le dvakratnim dolivanjem goriva. Časi s treningov pa kažejo, da sva oba dobro pripravljena in da z nekaj športne sreče lahko računava na dober rezultat."