Pittsburgh diha za ovratnik New Jerseyju

Vse bolj prepričljivi hokejisti Pittsburgha še naprej nizajo uspehe. Tokrat so za 13. zmago v zadnjih 15 tekmah v gosteh ugnali drugo najboljše moštvo New Jersey s 5:4.

Objavljeno
17. februar 2007 15.19
Hokaj na ledu NHL
East Rutherford - Vse bolj prepričljivi hokejisti Pittsburgha v severnoameriški ligi NHL še naprej nizajo uspehe. Tokrat so za 13. zmago v zadnjih 15 tekmah v gosteh ugnali drugo najboljše moštvo vzhodne konference New Jersey s 5:4. Columbus je San Jose odpravil s 3:0, bolj tesno je bilo v St. Louisu, kjer so domači z 1:0 ugnali Nashville, ter v Chicagu, kjer so gostje iz Vancouvra slavili po kazenskih strelih.

Pingvine je na osvajalski pohod v New Jersey povedel Jarkko Ruutu z dvema zadetkoma. Z goli so se mu pridružili še soigralci Rob Scuderi, Jordan Staal in Sidney Crosby. Z zmago proti neposrednim tekmecem v skupini se je Pittsburgh ekipi iz East Rutherforda približal le na pet točk zaostanka (71-76). Pingvini so vse za zmago storili že v prvem delu, ki so ga dobili s 3:0, domačim Vragom pa potem v nadaljevanju ni uspelo več kot le ublažiti poraza z zadetki Briana Rafalskega, Patrika Eliaša, Zacha Pariseja in Travisa Zajaca.

Čakali na zmago proti Nashvillu

St. Louis je 14 tekem čakal na zmago proti Nashvillu. Dočakal jo je na zadnji tekmi, na kateri Nashville še ni imel na voljo svoje slovite nove okrepitve Petra Forsberga - Šved se bo v novem dresu predstavil proti Minnesoti v soboto. Za zmago St. Louisa je z edinim zadetkom poskrbel Bill Guerin, Manny Legace pa je za peti "shutout" v sezoni zbral 19 obramb.

Brez ploščka v mreži je končal tudi vratar Columbusa Frederik Norrena, ki je tekmecem iz San Joseja ubranil vseh 29 poskusov in podaljšal časovno obdobje, v katerem Morski psi niso zadeli v polno, že na 148 minut. Njegovi soigralci v napadu Gilbert Brule, Fredrik Modin in Sergej Fedorov pa so poskrbeli za zanesljivo zmago domače ekipe.

O zmagovalcu v Chicagu so odločali kazenski streli. Trevor Linden in Brendan Morrison sta bila uspešna za kanadsko ekipo, vratar Roberto Luongo pa je prispeval velik delež v obliki 34 obramb. Chicago je v rednem delu povedel, a je podaljšek izsilil Matt Cooke sredi zadnje tretjine.