Peter Prevc: Goran Janus je izgubil moje zaupanje v Pjongčangu

Slovenski skakalec je po koncu sezone zelo razočaran. Celoten intervju si preberite jutri v tiskani in spletni izdaji Dela.

Objavljeno
25. marec 2018 20.56
mdr*Prevc ZOI
S. V.
S. V.

Planica – Po koncu sezone je prišel čas, da si v slovenski skakalni reprezentanci natočijo čistega vina. V intervju za Delo je Peter Prevc potrdil svoje nezadovoljstvo s selektorjem Goranom Janusom in izrazil željo, da slovenske skakalce prevzame novo strokovno vodstvo.

Prevc je razkril, da sta se v reprezentanci oblikovala dva tabora. »Šlo je nekako tako, tekmovalci, vi se pripravite na tekmo, nastopite, mi bomo pa veseli, če bo kaj iz tega. Takšen je bil občutek, jaz sem to komentiral, sem bil zavrnjen, tako da ...« je razočaran Prevc, ki je še toliko bolj nezadovoljen, ker je Janus lani ostal selektor prav zato, ker se je zanj zavzel najboljši slovenski skakalec. »Morda mi je žal, po drugi strani sem mu verjel. A če ni izpolnil svoje naloge, si ne morem ničesar očitati. Nisem toliko star, da bi lahko ljudi prebiral in profiliral.«

In kdaj je Janus dokončno izgubil njegovo zaupanje? »Ko se je začelo hoditi s tekme na tekmo samo kot čakanje, da nekaj bo, preizkušanje zdaj tega, zdaj onega. Ni bilo nekega načrta. Dokončno pa ga je izgubil po tem, ko je vam, novinarjem, v Pjongčangu dejal, da ima pogodbo do leta 2020. Tedaj sem si mislil, ali ti delaš v skokih zato, ker imaš pogodbo, ali zato, ker bi rad nekaj dosegel,« je odgovoril Prevc.

Celotni intervju si preberite jutri v tiskani izdaji in na spletni strani Dela.