Plavalni pretep dobil nov zasuk

Avstralsko tožilstvo je umaknilo prepoved približevanja, ki ga je izreklo ukrajinskemu trenerju, ki je na plavalnem SP pretepal svojo varovanko, hčerko Katerino. Mlada plavalka se je namreč odločila, da ne bo pričala proti svojemu očetu.

Objavljeno
29. marec 2007 12.15
Mlada plavalka se je odločila, da ne bo pričala proti svojemu očetu
Melbourne - Zgodba o ukrajinskem trenerju Mihajlu Zubkovu, ki je na plavalnem svetovnem prvenstvu v Melbournu pretepal in kričal na svojo varovanko, hčerko Katerino, zaradi česar so ga avstralski policisti aretirali, je v četrtek dobila nov zasuk. Mlada plavalka se je odločila, da ne bo pričala proti svojemu očetu, tako da je tožilstvo umaknilo prepoved približevanja, ki mu jo je izreklo po televizijskem razkritju neprijetnih dogodkov.

Skregala naj bi se zaradi hčerkinega fanta

Na sodišču v Melbournu je odvetnik trenerja pojasnil, da je šlo zgolj za družinski prepir, ki ga njegov varovanec obžaluje. Trener se je tudi obvezal, da se bo v prihodnje vzdržal takšnega ravnanja. Sodišče sta oče in hči zapustila skupaj, 18-letna plavalka pa je pozneje v pogovoru z avstralskimi mediji pojasnila, da del krivde za neljube dogodke prevzema nase. "Skregala sva se zaradi mojega fanta. Zato se je vznemiril. Drugače je čudovit človek in oče in vse sem mu odpustila," je povedala Katerina Zubkova.

Kljub ugodnemu pravnemu razpletu pa Zubkov ne bo mogel spremljati svoje hčerke na njeni naslednji tekmi, 200 metrov hrbtno v petek. Svojo preiskavo je namreč uvedla še Mednarodna plavalna zveza (FINA), ki je Ukrajincu tudi že odvzela akreditacijo.