Po 41-ih zmagah Federer znova z ničle

Niz 41 zaporednih zmag Rogerja Federerja je na turnirju v Indian Wellsu prekinil Guillermo Canas, ki se je na turnir prebil kot srečni poraženec kvalifikacij.

Objavljeno
12. marec 2007 17.36
Sanje Federerja se niso "izšle"
Indian Wells - Prvi teniški igralec sveta Švicar Roger Federer je osvojil sedem turnirjev zapored in se je hitro bližal 30 let staremu rekordu Argentinca Guillerma Vilasa, ki je vknjižil 47 zaporednih zmag. A te sanje je na turnirju v Indian Wellsu uničil Vilasov rojak Guillermo Canas, ki se je na turnir prebil kot srečni poraženec kvalifikacij. V drugem krogu odprtega prvenstva Pacifika je brez oklevanja v dveh nizih s 7:5 in 6:2 izločil Federerja in ustavil njegov niz 41 zaporednih zmag.

"Danes mi je šlo vse narobe. Tako dolgo že nisem izgubil prvega dvoboja na turnirju, da se je slej ko prej moralo zgoditi tudi to. Prepričan sem, da če bi na Canasa naletel v tretjem ali četrtem krogu, bi ga gotovo premagal. Le danes mu nisem bil kos," se je po svojem prvem in, kot se je izkazalo, obenem zadnjem dvoboju letošnjega turnirja tolažil Švicar, zmagovalec Indian Wellsa v letih 2004, 05 in 06.