Po Catanii še Berlin

Po nogometni tekmi regionalnega pokala v Leipzigu so domači navijači s kamenjem, steklenicami in palicami napadli policiste in jih okrog 36 ranili.

Objavljeno
11. februar 2007 22.06
Berlin - Smrt policista v Catanii ni bilo zadostno opozorilo huliganom po vsem svetu, da končajo z divjanjem. Nov navijaški incident se je zgodil v Leipzigu po tekmi regionalnega pokala med Lokomotivo iz Leipziga in moštvom Erzgebirge Auea. Domači navijači, bilo jih je blizu 800, niso mogli športno prenesti poraza (0:3) in so s kamenjem, steklenicami in palicami napadli policiste (300).

Prva poročila pravijo, da je bilo poškodovanih 36 policistov in šest navijačev, organi reda, katerim so poškodovali tudi 21 vozil, pa so s streli v zrak preprečili še težje posledice, saj so se po strelih izgredniki razbežali.

Incidenti so bili že med samo tekmo, ki je bila dvakrat prekinjena. Policija je zaenkrat aretirala le pethuliganov. "Imamo videoposnetke, zato ne skrbimo, da bi izgredniki ostali nekaznovani. V naslednjih dneh bomo aktivni na področju aretacij," so sporočili iz policije v Leipzigu, v kateri opozarjajo na rast navijaških incidentov v zadnjih šestih mesecih.