Po desetih dneh poti se vračajo v Tivoli

Košarkarji Uniona Olimpije se pred zaostalim dvobojem 2. kola lige NLB v Tivoliju s sarajevsko Bosno veselijo tudi mirnejšega nadaljevanja. Po napornem začetku jih namreč zdaj čakajo tri tekme doma.

Objavljeno
21. oktober 2009 14.15
Olimpija : Zlatorog
Tanja Volarič
Tanja Volarič
Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije so od začetka lige NLB in evrolige pred poldrugim tednom nanizali tri gostovanja in v nedeljo pri Budućnosti prebili led s prvim uspehom sezone, čemur vsi v Tivoliju pripisujejo izjemno pomembnost. Trener Jure Zdovc po vseh preizkušnjah v igralski karieri pač dobro ve, kako zelo so košarkarji potrebovali tudi zadostno injekcijo samozavesti na parketu, igralci pa se pred današnjim zaostalim dvobojem 2. kola lige NLB v Tivoliju (20) s sarajevsko Bosno veselijo tudi mirnejšega nadaljevanja. Po napornem začetku jih namreč zdaj čakajo tri tekme doma.

»Minulo obdobje je bilo izredno naporno, če prištejem zadnjim trem tekmah še gostovanje na pripravljalnem turnirju v Turčiji, smo bili celo dva tedna in pol več na avtobusu in letalih kot v domači dvorani. To je bila največja ovira za naše treninge in zaradi tega smo bolj v zaostanku, kot bi bili, če bi imeli normalen ritem domača tekma - gostovanje. Zdovc nam pač ni hotel naložiti še napornih treningov, saj jih ni imel niti kam uvrstiti niti po njih ne bi bilo časa za regeneracijo,« priznava kapetan Sašo Ožbolt, ki je kot prvi izpostavil cilj moštva v naslednjem nizu: dobiti vse tri domače dvoboje.

To bo sicer izjemno zahteven podvig, po Bosni Ljubljančane čaka še Crvena zvezda ter nato v evroligi Maroussi, za katerega bi se že lahko vrnil tudi prvi organizator igre Vlado Ilievski. »Brez njega smo precej hendikepirani. Največja težava je uigranost ter nihanja v obrambi iz četrtine v četrtino. Ko bomo to popravili, bo slika povsem drugačna, je pa res, da smo po zmagi v Podgorici bolj sproščeni. Bosna sicer ni neznanka, Zdovc je bil še nedolgo tega njen trener, pa tudi dva njena bivša igralca, Edina Bavčića in Dušana Đorđevića, imamo v naših vrstah. Bo pa nevarna, če je že na začetku ne bomo ustavili v naletu,« opozarja Ožbolt.

Iz tiskanega Dela.