Po devetih mesecih se Milič vrača v evroligo

Nekdanji kapetan Uniona Olimpije Marka Miliča je s podpisom potrdil selitev k francoskemu evroligašu Orleansu, pri katerem naj bi debitiral že prihodnji teden proti Žalgirisu.

Objavljeno
22. oktober 2009 23.25
T. V.
T. V.
Ljubljana - Devet mesecev je dolga doba za čakanje na novega delodajalca že za običajnega delavca, kaj šele športnika, ki mora v tem času ohraniti vrhunsko formo, a nima s čim držati tekmovalnega ritma. Za nekdanjega kapetana Uniona Olimpije Marka Miliča je bilo zato obdobje po februarskem slovesu od Tivolija prav gotovo eno najbolj grenkih v njegovi karieri, saj je hitro prišel do sklepa, da za konec košarkarske kariere še ni napočil pravi čas. Zato se je upravičeno počutil, kot bi uplenil kapitalca, ko je s podpisom potrdil selitev k francoskemu evroligašu Orleansu, pri katerem naj bi debitiral že prihodnji teden proti Žalgirisu.

 

Minuli meseci so bili zanj vse prej kot prijetni, a se jih je lotil z zagrizenostjo in trmo. Kot je dejal, je med individualno vadbo izgubil večji del odvečnih kilogramov ter se vrnil v dobro telesno pripravljenost, a se moral tudi sam pri 32 letih soočiti s specifičnim položajem na evropskem košarkarskem trgu, kjer letos zaradi recesije kar mrgoli brezposelnih igralcev. Ponudbe manjših klubov sicer imam, je zagotavljal, medtem ko mu je njegov zastopnik Boris Gorenc minule mesece zavzeto iskal novo sredino, a jih je odbijal bodisi zaradi oddaljenosti, res nizkih pogodbenih vsot, pa tudi družine, saj starejša hči že obiskuje šolo. Med drugim ga je denimo pomladi v Zadar hotel tudi Zmago Sagadin.


Po devetih mesecih njegova včerajšnja odločitev tako ni presenetljiva. Francoski Orleans je res dlje kot denimo italijanski klubi, a ima zato zagotovljen nastop v evroligi, v skupini z Olympiakosom, Lietuvasom Rytasom, Efesom Pilsnom, Partizanom in Unicajo. Za nameček pa imajo Francozi, kot kaže, tudi slabšo pokritost krilnega položaja. Včeraj je tako Milič, ki se sicer preko dneva ni odzival na telefonske klice, že dopotoval v Orleans, po vesteh iz kluba pa naj bi se novim soigralcem na treningih pridružil v ponedeljek, po opravljenem zdravniškem pregledu.


Več v petkovi tiskani izdaji Dela