Po hudi bitki Chelseaju prva letošnja lovorika

V izjemni tekmi, v kateri ni manjkalo ostrih štartov, spektakularnih potez in preobratov, so nogometaši Chelsea velikega mestnega tekmeca Arsenala premagali z 2:1.

Objavljeno
26. februar 2007 12.48
Chelsea-Arsenal
Cardiff - Chelsea je zmagovalec ligaškega pokala, po vrednosti tretjega tekmovanja v angleškem klubskem nogometu. Prvo letošnjo lovoriko so si Jose Mourinho in njegovi igralci dobesedno pritepli, potem ko so v valižanski prestolnici na Millenium štadionu in v izjemni tekmi, v kateri ni manjkalo ostrih štartov, spektakularnih potez in preobratov, velikega mestnega tekmeca Arsenala premagali z 2:1.

Bolje so začeli “topničarji”, ki so z golom najstnika Tea Walcotta povedli v 12. minuti. Didier Drogba je izenačil v 20. V drugem polčasu se je tekma razplamtela v boj, ki se je slabo končala za kapetana Chelseaja Johna Terryja. V eni od napadalnih akcij ga je z močno brco v glavo z igrišča poslal Abou Diaby, ki bi vendarle lahko vsaj malo zmanjšal silo udarca. Zmagovalca je v 84. minuti odločil Drogba, čeprav je sodnikov podaljšek, ki je trajal dobrih 10 minut, prinesel še vrsto razburljivih trenutkov. Predvsem tri izključitve - Mikela pri Chelseaju in Adebayorja ter Toureja pri Arsenalu.

Iz tiskanega Dela.