Po Petkovšku na urgenci pristal tudi Pegan

Slovenska gimnastična asa Aljaž Pegan in Mitja Petkovšek to sezono res nimata sreče s poškodbami. Medtem ko gre s Petkovškovo poškodbo prstov počasi na bolje, pa je na urgenci pristal Pegan.

Objavljeno
10. januar 2007 16.53
Osemindvajsetletni telovadec Narodnega doma je v finalu le še potrdil visokoleteče napovedi iz kvalifikacij
Ljubljana - Slovenska gimnastična asa Aljaž Pegan in Mitja Petkovšek to sezono res nimata sreče s poškodbami. Medtem ko gre s Petkovškovo poškodbo prstov, ki mu je novembra preprečila tudi nastop na svetovnem prvenstvu v Aarhusu, kjer je bil sicer prvi favorit za zmago na bradlji, počasi le na bolje, pa je na urgenci pristal Pegan. Zaradi bolečin v ramenskem predelu je tožil že pred velikim finalom svetovnega pokala dveh sezon v Sao Paulu, kjer je uspešno sezono kronal še z bronom na drogu, po vrnitvi domov pa je "počilo". Zaradi močnih bolečin je pristal na urgentnem bloku ljubljanskega Kliničnega centra, kjer so ugotovili, da ima izpahnjeno ključnico.

"Vse skupaj me je tako močno bolelo, da sem moral na urgenco. Tam so ugotovili, da imam izpahnjeno ključnico in da bi morale bolečine ob predpisanem počitku popustiti nekje v 14 dneh. Zdaj sta dva tedna že skoraj minila, pa še ni nič bolje in obstaja sum, da imam počeno kost. Pridno hodim na terapije, vendar bo več znano prihodnji teden, ko me čaka CT, po katerem se bodo zdravniki lahko z gotovostjo prepričali, kaj je sploh narobe," je za STA povedal Pegan, ki tako vse od vrnitve iz Brazilije bolj ali manj miruje, saj na treningih večjega dela prvin iz sestave tako in tako ne more izvajati.

"Sreča v nesreči je vsaj to, da se mi je to pripetilo ravno v tem zimskem času, ko ni tekem. Vendar je to žal ravno čas za učenje novih elementov in prvin. Te bom moral vključiti v sestavo za novo sezono, katere vrhunec bo septembrsko svetovno prvenstvo v Stuttgartu. Tam se bodo namreč delile tudi vstopnice za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu," se zaveda Pegan.

Medtem pa se Petkovškovo stanje iz dneva v dan izboljšuje. "Daleč od tega, da bi bila poškodba sanirana, pa vendar lahko vsake toliko časa spet vsaj kakšen toč naredim na treningu. Bolj ali manj še vedno treniram zgolj kondicijo in skrbim za dobro telesno pripravljenost. V mojih letih s tem ni šale," je dejal Petkovšek in dodal: "Premika se, tako da upam, da bom marca že lahko odšel na kakšno tekmo."