Po Semrajcu, v četrtfinalu tudi Žemlja

Potem ko si je četrtfinalni nastop na OP Ljubljane v tenisu zagotovil mladi slovenski up Janez Semrajc, je bil uspešen tudi Grega Žemlja. S 6:1 in 6:3 je gladko premagal Madžara Adama Kellnerja.

Objavljeno
23. september 2009 17.25
P. Z./Š. Ro./STA
P. Z./Š. Ro./STA
Ljubljana - Četrtfinalni nastop na odprtem prvenstvu Ljubljane, challengerju ATP z nagradnim skladom 60.000 dolarjev, si je v drugem krogu zagotovil še drugi slovenski teniški igralec Grega Žemlja. Osmi nosilec je namreč gladko s 6:1 in 6:3 odpravil Madžara Adama Kellnerja.


Že prej si je nadaljevanje zagotovil komaj 20-letni slovenski teniški igralec Janez Semrajc, ki odlično nastopa na odprtem prvenstvu Ljubljane, challengerju ATP z nagradnim skladom 60.000 dolarjev. Po gladki zmagi v prvem kolu nad šestim nosilcem Hrvatom Ivanom Dodigom je bil Semrajc uspešen tudi v drugem kolu, v katerem je po treh nizih s 7:6, 5:7 in 6:3 premagal Črnogorca Gorana Tošića.

Najboljši črnogorski igralec Tošić, 408. na najnovejši lestvici ATP, je šest let mlajšemu Slovencu, ki je na lestvici ATP na 456. mestu, ponudil veliko odpora, a v zadnjem nizu je varovanec Blaža Trupeja kljub bolezni, ki ga je pestila to sezono, ohranil dovolj moči dvoboj odločil v svojo korist. Semrajc se je lani sicer že pomeril s Tošićem na turnirju serije futures in prav tako slavil zmago.