Po zmago v Volgograd?

Slovenske prvakinje, rokometašice Krima Mercatorja, bodo v soboto ob 15. uri tekmo četrtega kroga odigrale v Volgogradu proti tamkajšnji ekipi Dinama.

Objavljeno
06. februar 2007 19.07
Aalborg - Krim Mercator 26:24 (15:14)
Ljubljana - Po tritedenskem premoru se bodo na rokometna igrišča spet podali klubi v ligi prvakinj. Slovenske prvakinje, rokometašice Krima Mercatorja, bodo v soboto ob 15. uri tekmo četrtega kroga odigrale v Volgogradu proti tamkajšnji ekipi Dinama. Rusinje so letos že bile tekmice Galjevičankam, toda v Tivoliju 13. januarja so varovanke Roberta Beguša brez težav zmagale (41:33). Ljubljančanke so favoritinje tudi na sobotni tekmi, kljub temu pa se zavedajo, da bo vsako podcenjevanje kaznovano.

"Ta tritedenski premor smo najprej izkoristili za regeneracijo najbolj obremenjenih igralk, hkrati pa je bilo tudi dovolj časa, da so poškodovane igralke bolj ali manj zacelile poškodbe. Tako je bilo včeraj prvič letos na treningu vseh 18 igralk, tudi Dijana Golubič. Od njene operacije so minili šele štirje meseci in pol, toda koleno je že v redu, lahko dela že kar nekaj vaj. Seveda ji manjkajo žoga in rokometni treningi, toda počasi jo bomo že lahko začeli vpeljevati v ekipo," je uvodoma pojasnil Beguš, ki mu je ta premor prinesel veliko dobrega.

Ob tem, da nima več težav s poškodovanimi igralkami (ozdravela je tudi madžarska organizatorka igre Agnes Eszter Siti, Natalija Derepasko pa ima prav tako vedno manj težav z ramo in igra vedno bolje), je v ponedeljek vodstvo kluba poskrbelo tudi za še bolj "mirne" glave treh igralk. Takrat so namreč pogodbe s Krimom podaljšale Ljudmila Bodnjeva, Marina Vergeljuk in Olena Jacenko. Slednji dve sta sodelovanje podaljšali za leto dni, najboljša krožna napadalka sveta Bodnjeva pa za tri leta.

"Prednost pri pogajanjih o pogodbi sem vsekakor dala Krimu. Najprej je bilo govora o dveh letih, nato smo se dogovorili za tri leta. Najverjetneje bom čez tri leta tudi končala kariero, to seveda še ni stoodstotno, zato nisem videla pravega vzroka za to, da bi menjala ekipo za eno sezono. Po eni strani bi bil res izziv igrati v močni danski ligi, kjer si močne tekme sledijo iz tedna v teden, po drugi strani pa smo tukaj bolj osredotočeni na evropska tekmovanja in sem se tudi že navadila na tak način dela. Krim se praktično vedno uvrsti v ligo prvakinj, na Danskem pa se moraš res potruditi že za naslov državnega prvaka," je vzroke za nadaljevanje igranja v Krimovem dresu orisala Bodnjeva.

Ljubljančanke tokrat v vlogi favoritinj

Ruska reprezentantka se zaveda, da bodo Ljubljančanke v nekdanjem Caricinu oziroma Stalingradu v vlogi favoritinj, za Bodnjevo pa ima vsaka tekma proti Dinamu tudi poseben čustveni naboj, saj gre nenazadnje za njeno nekdanjo ekipo: "Prav iz Volgograda sem prestopila v Krim. Toda prve občutke sem preživela že na prvi tekmi v Tivoliju, zato bo po mojem zdaj laže. Smo favoritinje, toda moramo pozabiti na izid s prve tekme. Ne glede na to, da so v Dinamu zelo mlade igralke, so že izkušene in menim, da nas čaka težka tekma."

Podobnega mnenja je tudi Krimov strateg: "Čaka nas tekmec, s katerim smo se pomerili že v drugem krogu. To je mlada ekipa, posledica tega pa je tudi ta, da je nepredvidljiva. Videli ste, da smo na prvi tekmi dokaj hitro naredili prednost 15:5, ki pa so jo Rusinje skoraj izničile. Še posebej nevarne so na domačem igrišču, saj tam zmaga le redko katera ekipa. Zato se moramo res dobro pripraviti, še posebej zaradi visoke zmage v Tivoliju. V podzavesti namreč lahko mislimo, da bo to lahka tekma, toda to nikakor ni res. Smo vsekakor favoriti, saj imamo boljšo in izkušenejšo ekipo, kar pa bo treba pokazati na igrišču," je še povedal Beguš.

V skupini A po treh tekmah vodi prav Krim s štirimi točkami. Prav toliko jih ima na drugem mestu danski Aalborg, tretje in četrto mesto pa s po dvema točkama zasedata Ribarroja in Dinamo. Tekmo v Volgogradu bosta sodila Avstrijca Robert Hintenaus in Peter Schneider, delegat pa bo Romun Bogdan Iulian Macovei.