Pogreša slog in eleganco

Janica Kostelić je na Snežni kraljici v Zagrebu vrgla kost za glodanje smučarski javnosti z izjavo, da jo ogledi ženskih tekem spravljajo v slabo voljo, da pogreša kakovost, predvsem pa slog in eleganco.

Objavljeno
10. januar 2007 09.05
Janica Kostelič
Ljubljana – Janica Kostelić je na Snežni kraljici v Zagrebu vrgla kost za glodanje smučarski javnosti z izjavo, da jo ogledi ženskih tekem spravljajo v slabo voljo, da pogreša kakovost, predvsem pa slog in eleganco. Odmevi so bolj ali manj parafrazirane misli francoskega pisatelja in misleca Gustava Flauberta, da slog posameznika kažejo tudi njegove besede. Če je imela nesporna smučarska kraljica novega tisočletja veliko sloga na stezi, pa zunaj nje deluje nerodno in okorno, nekatere njene izjave pa precej bahavo in ničkaj elegantno.

Sodobnice hrvaške šampionke so prepričane, da pljuva v skledo, iz katere je v preteklih letih z veliko žlico jemala vse, kar so ji ponujali. Tudi to, da je bila v vrhu, ji po mnenju nekaterih trenerjev ne daje pravice, da javno blati svoje dovčerajšnje tekmice. Marlies Schild, ki jo je Hrvatica edino pohvalila, je avstrijskim novinarjem poudarila, da se z Janico nikakor ne more strinjati, oziroma da tudi njene tekmice znajo zelo dobro smučati. Tanja Poutiainen, ki je Janico že večkrat premagala v slalomu in še zlasti v veleslalomu, je hrvaškemu kolegu Danu Figenwaldu povedala, da je Janica nekorektna. »To, da le Marlies Schild smuča dobro, je neumnost,« pravi Finka. Z njo se strinja tudi Nicole Hosp. Še zlasti ogorčeni nad neprizanesljivo izjavo so bili navijači hrvaške smučarske princese Ane Jelušić. Prepričani so, da je z njo hote ali nehote bistveno zmanjšala uspeh Rečanke na Snežni kraljici na Sljemenu. Tudi Ana ji je povedala, da je nekorektna.

Več preberite v sredini tiskani izdaji Dela...