Pohar tekmovalni direktor BE

Nekdanjega slovenskega badmintonista, zdaj podpredsednika Badmintonske zveze Slovenije (BZS), Andreja Poharja, so konec tedna na 40. redni skupščini Evropske badmintonske zveze (BE) izvolili za direktorja tekmovanj.

Objavljeno
04. april 2007 18.05
Andrej Pohar je tekmovalni direktor BE
Saarbrücken - Nekdanjega slovenskega badmintonista, zdaj podpredsednika Badmintonske zveze Slovenije (BZS), Andreja Poharja, so konec tedna na 40. redni skupščini Evropske badmintonske zveze (BE) v nemškem Saarbrücknu izvolili za direktorja tekmovanj pri omenjeni zvezi. Pohar je s tem postal prvi slovenski predstavnik v BE.

Za mesto direktorja sta se potegovala Britanec Derek Batchelor in Pohar. Potrebno večinsko podporo za prevzem razvojno zelo pomembne funkcije v sklopu BE je dobil Pohar. Na ostala mesta v UO BE so bili izvoljeni Ritchie Campbell (Škotska, podpredsednik), Hans Lenkert (Švedska, podpredsednik), Gregory Verpoorten (Belgija, direktor za razvoj), Joao Matos (Portugalska, direktor za odnose z javnostmi) in Mojmir Hnilica (Češka, tehnični direktor).

Poharjeva funkcija je zelo pomembna

Poharjeva funkcija v BE je zelo pomembna. V veljavo namreč prihajajo pomembne spremembe tekmovalnega kroga. Po novem sistemu tekmovanj BWF (Mednarodne badmintonske zveze) namreč vsa celinska tekmovanja spadajo v okvir Circuita, ki bo v prihodnje še bolj profesionalen, hkrati pa se mu obetajo novi izzivi, kot je nova usklajena notranja podoba, povečanje števila turnirjev, dvig denarnih skladov, želja po pridobitvi generalnega sponzorja, omogočanje sistema športnih stav in ponovna uvedba zaključnega finala Circuita z relativno visokim denarnim skladom za vse najbolje uvrščene. Seveda je hkrati interes držav članic, da tudi mladinski Circuit v kratkem doseže še višjo stopnjo organiziranosti in se v tem smislu čimbolj približa članskemu.