Jubilejni Vitranc v znamenju legend, kaj pa slovenskih uspehov?

V Kranjski Gori se začenjajo še zadnje priprave pred velikim jubilejem, 50. izvedbo tekem Pokala Vitranc. Organizatorji s pripravo proge nimajo težav, za prvi marčevski konec tedna pa pripravljajo tudi bogat spremljevalni program.

Objavljeno
23. februar 2011 13.26
Špela Robnik, delo.si
Špela Robnik, delo.si
Ljubljana - Letošnji Pokal Vitranc bo nekaj posebnega, moške tekme svetovnega pokala alspkega smučanja v Kranjski Gori namreč praznujejo že 50 let. Organizatorji se na jubilej pripravljajo že vse leto, dober teden pred izvedbo pa jih čakajo le še zaključna dela v Podkorenu, kot so postavitev ciljne konstrukcije, tribun in ograj na progi.

»Imamo dovolj utrjenega snega, v zaključnem delu priprav bomo progo dodatno utrdili z vodo. Nekaj sprememb je na slalomski progi, ki smo jo morali rehomologirati, sicer pa vse ostaja kot v prejšnjih letih. Strmino bomo zadnji teden pred tekmo zaprli za rekreativne smučarje, zeleno luč s strani FIS pa bo delegat Raimund Berger, upajmo, dal v nedeljo,« je povedal predsednik OK Pokala Vitranc Srečko Medven.

Kranjska Gora bo sicer 5. in 6. marca precej praznično obarvana, za kar bodo organizatorji Pokala Vitranc poskrbeli z bogatim spremljevalnim programom, ki se je sicer začel že nekaj mesecev pred prireditvijo z izdajo knjige in smučarsko razstavo v Liznjekovi hiši. Prvi marčevski konec tedna pa v goste prihajajo tudi številne smučarske legende, ki se bodo družile na posebni Beli večerji, v petek, 4. marca. Ta bo namenjena vsem zmagovalcem Pokala Vitranc, na njej pa bodo priznanja prejeli vsi, ki so v 50-letni zgodovini pomembno pripomogli z razvoju in ohranitvi tega dogodka.

Vrhunec spremljevalnega programa bo sicer na sporedu v soboto s smučarsko tekmo slovenskih glasbenikov, sledila bo zabava z glasbenimi skupinami kot sta Big Foot Mama in Snap!, vmes pa bo še žreb štartnih številk za slalom. Kot je povedal vodja spremljevalnega programa Tilen Majnardi, tudi letos pričakujejo več tisoč obiskovalcev, željnih smučarskih užitkov in zabave.

»Kranjskogorci smo se že zgodaj zavedali pomembnosti tega dogodka in ga v taki luči ohranili vse do danes. Tudi danes Vitranc vidimo kot pomembno priložnost za promocijo našega kraja. V vseh teh letih je Vitranc presegel svoje osnovno poslanstvo. Z vrhunsko organizacijo tekmovanj in spremljajočimi prireditvami je pomemben za celoten slovenski prostor,« je povedal podpredsednik OK in župan Kranjske Gore Jure Žerjav. Ob tem si je zaželel le še pike na i, uspehov slovenskih smučarjev. Z njimi bi na Pokalu Vitranc kar proslavili 50-letno zgodovino in tradicijo.