Na Vitrancu se bo poslovil Mitja Dragšič

Kot predtekmovalec se bo na kranjskogorskem slalomu od profesionalnega smučanja poslovil Mitja Dragšič. Potem ko se je skozi to zimo zaradi slabših rezultatov prebijal kot samoplačnik, je 32-letni smučar iz Miklavža sklenil, da ima dovolj.

Objavljeno
02. marec 2011 17.55
Posodobljeno
02. marec 2011 18.49
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - Na Vitrancu bo Mitja Dragšič nastopil kot predtekmovalec, in čeprav je imel možnost, da štarta na tekmi, bo raje priložnost dal mlajšim reprezentantom, sam pa se bo z zadnjim spustom po podkorenski strmini poslovil od profesionalnega smučanja.

Član SK Branik se je v zadnjem obdobju ubadal z rezultatsko krizo, zaradi katere je bil v tej zimi samoplačnik, a ker se iz nje ni mogel izkopati, je sklenil, da ima dovolj.

Dragšič je sicer kot mladinec veliko obetal in leta 1997 postal mladinski svetovni prvak v slalomu, nato pa vrhunec v svetovnem pokalu doživel v sezoni 2007/08, ko se je z dobrimi rezultati prebil med prvokategornike.

Na Vitrancu bodo sicer v veleslalomu najverjetneje štartali Aleš Gorza, Janez Jazbec, Miha Kürner, Matic Skube, Patrick Jazbec in debitant v svetovnem pokalu Žan Kranjec, v slalomu pa Mitja Valenčič, Matic Skube, Miha Kürner, Bernard Vajdič in Klemen Kosi. Za šesto štartno mesto se bodo v ekipi odločili med Patrickom Jazbecem in Mišelom Žerakom.