V Kranjski Gori tudi Carlo Janka

Švicarski alpski smučar Carlo Janka se po krajšem prisilnem premoru zaradi srčne aritmije in operativnem posegu vrača na bele strmine. Svojo prvo tekmo po SP v Garmish-Partenkirchnu bo imel konec tega tedna na 50. Pokalu Vitranc, ki bo gostil veleslalomsko in slalomsko preizkušnjo za svetovni pokal.

Objavljeno
03. marec 2011 12.02
Posodobljeno
03. marec 2011 12.31
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Kranjska Gora -  Lanski nosilec velikega kristalnega globusa je pred osmimi dnevi uspešno prestal operacijo v zasebni kliniki v Zürichu, kjer so mu odpravili srčno aritmijo. Švicarski šampion je le nekaj dni po operaciji že začel vaditi, zdravniki pa so mu prižgali zeleno luč za nastop na sobotnem veleslalomu na jubilejnem 50. pokalu Vitranc, poroča STA.

Janka je imel že nekaj časa težave z motnjo srčnega ritma. Aktualnemu olimpijskemu veleslalomskemu prvaku iz Vancouvra leta 2010 so zdravniki težavo odkrili decembra lani, a je tekmovalec vztrajno zatrjeval, da težave niso tako hude, da ne bi mogel končati letošnje sezone. Najprej je nameraval na operacijo po koncu sezone, vendar se je stanje poslabšalo na svetovnem prvenstvu v Ga-Paju, na katerem ni ubranil veleslalomskega naslova svetovnega prvaka iz Val d'Isera.

Švicar se je že dve sezoni v pripravljalnem obdobju boril s skrivnostnim virusom, ki je očitno v tej zimi pustil precejšnje posledice na smučarjevemu zdravju in počutju. Kot še piše STA, je v tej sezoni še brez zmage in je izgubil vse možnosti, da bi ubranil veliki kristalni globus.