Valenčič napada finale SP, Kranjec in Kosi debitirata

V obdobju, ko slovenski alpski smučarji ne dosegajo želenih rezultatov, se zdi, da se pred nastopom pred domačim občinstvom v Kranjski Gori počutijo kar malce nelagodno. Obljubljajo, da bodo na sobotnem veleslalomu in nedeljskem slalomu dali vse od sebe za čim boljši rezultat. Posebej smo se pogovarjali s slalomskim veteranom Mitjo Valenčičem in debitantoma v svetovnem pokalu Žanom Kranjcem in Klemnom Kosijem.

Objavljeno
04. marec 2011 17.33
Posodobljeno
04. marec 2011 19.21
Mitja Valenčič
Rok Tamše, Ante Orlić, delo.si
Rok Tamše, Ante Orlić, delo.si
Kranjska Gora - Petdeseti Pokal Vitranc pomeni veliko prelomnico za predstavnika novega vala slovenskega smučanja Žana Kranjca in Klemna Kosija, ki bosta ta vikend doživela krst v svetovnem pokalu. Kosi je 19-letni član Smučarskega kluba Branik iz Maribora bo nastopil v slalomu, 18-letni Žan Kranjec pa prihaja iz Smučarskega društva Novinar iz Ljubljane in bo tekmoval v veleslalomu. Oba iščeta potrditev svoje nadarjenosti v premiernem nastopu med svetovno elito, pred pomembno tekmo pa ne gradita gradov v oblakih.

Na drugi strani triintridesetletni slalomski veteran Mitja Valenčič v slalomu še lovi nastop na finalu svetovnega pokala, zato si bo nadvse prizadeval, da bi se na podkorenski strmini uvrstil vsaj med petnajsterico najboljših. Kot je povedal, bi bila udeležba na zaključni tekmi najboljših slalomistov svetovnega pokala obliž na razočaranje iz te sezone. Njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu je sicer 4. mesto na lanskem slalomu v Zagrebu.

Bo jubilejni Pokal Vitranc prinesel vsaj nekaj veselja v poklapani slovenski tabor v tehničnih disciplinah? Preverite v video prispevkih, kakšni so načrti Mitje Valenčiča, Klemna Kosija in Žana Kranjca.