Vitrac ni le tekma, je velika zabava

Pokal Vitranc je v zadnjih letih prerasel svoj osnovni namen in že dolgo ni več le prireditev, ki se začne in konča na tekmovališču. Tudi letos namreč ogranizatorji pripravljajo veliko, XL zabavo z uveljavljenimi glasbenimi imeni.

Objavljeno
01. marec 2011 18.23
Posodobljeno
01. marec 2011 19.01
Špela Robnik, delo.si
Špela Robnik, delo.si
Ljubljana - Tekme alpskih smučarjev v Kranjski Gori so v zadnjih letih postale privlačen družabni dogodek, ki vsako leto v Gornjesavsko dolino privabi več tisoč obiskovalcev. Ob 50. obletnici prirejanja tekem svetovnega pokala so organizatorji kajpak poskrbeli za veliko zabavo, na kateri bodo obiskovalce zabale skupine Snap!, Big Foot Mama, ATFC, Chorchyp, Jelen Band, The Tide, Slo Music Ski Team Band in drugi.

Sobotni zabavni program se bo sicer začel že takoj po veleslalomski tekmi, ko bo sledil veleslalom slovenskih glasbenikov, ki se bodo pozneje preselili tudi na glavni oder, kjer bodo izžrebali tudi štartne številke za slalom. Zabava bo tedaj že na vrhuncu, zagotavlja vodja programa spremljajočih prireditev Pokala Vitranc Tilen Majnardi.

Kot je povedal, zabavni program vsako leto v Kranjsko Goro privabi več obiskovalcev. »Odziv je glede na lokacijo pravzaprav odličen. Ne pozabimo, da je Kranjska Gora vendarle gorski kraj, oddaljen od središča Slovenije in večjih mest. Vseeno nas je v preteklih letih presenetil odziv tudi v primeru slabega vremena. Lani je bil lep primer, ko je sobotni koncert potekal v pravem snežnem metežu, snežilo je po celi Sloveniji, vseeno pa je prišlo vsaj šest tisoč ljudi,« se je spominjal.

Dober odziv je kajpak zadosten motiv, da bodo tovrstnim dogodkom v prihodnosti namenjali še več pozornosti. »Naša osnovna ambicija je bila prav to, da se Kranjska Gora približa uveljavljenim smučarskim spektaklom po svetu. Se pravi, da ne pripravljamo le športne prireditve, ki se začne in konča na športnem poligonu.«