Vitranc že dobil zeleno luč

Delegati Mednarodne smučarske zveze (FIS) so že pregledali tekmovalnio progo v Podkoreno in ugotovili, da je snežna odeja dovolj debela in tako organizatorjem Pokala Vitranc že prižgali zeleno luč.

Objavljeno
26. februar 2011 00.51
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Kranjska Gora - Prizorišče naslednjih tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške je predčasno že obiskal predstavnik Mednarodne smučarske zveze (FIS) Raimund Berger in preveril stanje na tekmovalni progi za izvedbo 50. pokala Vitranc. Z videnim je bil zadovoljen, zato je Fis predčasno že prižgala zeleno luč za izvedbo tekmovanja.

Berger je ob obisku Podkorena z zadovoljstvom ugotovil, da je proga v odličnem stanju, da je na progi zadostna količina snega in o tem obvestil direktorja svetovnega pokala za moške Güntherja Hujaro, ta pa je prirediteljem prižgal zeleno luč za izvedbo 50. pokala Vitranc, so danes sporočili kranjskogorski prireditelji.

Priprave na svetovni pokal so sicer v sklepni fazi. Proga bo v soboto že dokončno ograjena z zaščitnimi mrežami oziroma ograjami. Prav tako postavljanje začasne infrastrukture poteka po načrtu in bo vse pripravljeno do srede, 2. marca.