Pole position Stonerju

Phillip Island bo v nedeljo prizorišče dirke svetovnega motociklističnega prvenstva. Najboljši startni položaj na dirki razreda motoGP za veliko nagrado Avstralije si je privozil domačin Casey Stoner.

Objavljeno
17. oktober 2009 13.03
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Phillip Island - Phillip Island bo v nedeljo prizorišče dirke svetovnega motociklističnega prvenstva. Najboljši startni položaj na dirki razreda motoGP za veliko nagrado Avstralije si je davi po srednjeevropskem času privozil domačin Casey Stoner. Na drugem mestu je kvalifikacije končal Italijan Valentino Rossi, s tretjega mesta pa se bo pognal Španec Dani Pedrosa.

Razplet na sila zanimivih kvalifikacijah v elitnem razredu motoGP se je zgodil pravzaprav v zadnjih minutah. Štiri minute pred koncem je najboljši čas odpeljal vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Rossi (Yamaha), a se Avstralec Stoner (Ducati) ni pustil zmesti ter si je dve minuti kasneje zagotovil pole position; zadnjič je s prve vrste startal na dirki za VN Katarja. Rossi je bil počasnejši za pičlih pet stotink, s prve vrste pa bo začel deveto zaporedno dirko. Stoner, svetovni prvak leta 2007, je sicer že drugič osvojil prvo startno mesto na domačem dirkališču. Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je osvojil četrto mesto kvalifikacij.

 

V četrtlitrskem razredu je najhitrejši čas postavil Italijan Raffaele de Rosa (Honda), v najšibkejšem razredu do 125 ccm pa bo s prvega startnega mesta dirko začel Španec Pol Espargaro (Derbi).