Poljski kaže vse slabše …

Čeprav je kazalo, da bodo Slovaki le stežka zmagali na odločilni tekmi za slovensko reprezentanco v Katowicah, pa so vesti iz Poljske začele nagibati tehtnico na stran gostov. Poljaki namreč doma preživljajo medijsko-navijaški linč.

Objavljeno
13. oktober 2009 22.44
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Varšava - Če je še v ponedeljek kazalo, da bodo Slovaki le stežka zmagali v Katowicah, pa so včerajšnje vesti iz Poljske začele nagibati tehtnico na stran drevišnjih gostov. Tekma Poljska - Slovaška bo krojila usodo slovenske reprezentance, za Kekove fante pa sta sprejemljiva le remi in zmaga gostiteljev. Poljaki se vse več ukvarjajo z lastnimi težavami, Slovaki pa - nasprotno - po slovenski lekciji postajajo vse bolj samozavestni, saj še vedno sami odločajo o končnem razpletu na vrhu skupine 3.

Le kako naj se poljski nogometaši ustrezno pripravijo za tekmo s Slovaško, če mediji iz minute v minuto bruhajo novice o naslednikih začasnega selektorja Stefana Majewskega, navijači javno pozivajo rojake k bojkotu tekme v Katowicah, Majewski pa iz izjave v izjavo menjava celotno začetno enajsterico, ki naj bi začela nocojšnji sosedski dvoboj? Res, prav nič spodbudne vesti za slovenski tabor niso včeraj prihajale iz Poljske, še več, večina stavnih hiš je prepričanih, da bodo Slovaki na štadionu v Chorzowu vzeli tri točke, ki bi Slovenijo pahnile v dodatne kvalifikacije za SP 2010.

»Tisti, ki pozivajo k bojkotu tekme, sodijo med svojevrstne teroriste! Kako naj drugače označim tistega, ki pravi: kdor bo prišel na tekmo, je kreten?« je na medijsko-navijaški linč včeraj odgovoril Janusz Atlas, predstavnik Poljske nogometne zveze (PZPN). Mediji že sporočajo Majewskemu, naj odstopi, »lahko tudi po tekmi s Slovaško, da bo le podal odstop!«, hkrati pa izbirajo naslednika Lea Beenhakkerja. Kandidati so trije: nekdaj uspešni reprezentant Pawel Janas (56 let), ki je izbrano vrsto že odpeljal na SP 2006, izkušeni Franciszek Smuda (61) in Piotr Nowak (45), ki je po uspešnem igranju v Nemčiji (1860 München) napravil sijajno trenersko kariero v ZDA.

Več v sredini tiskani izdaji Dela