Poljski navijači že povzročajo težave

Poljski navijači so že dan pred kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem nogometnem prvenstvu, ki bo drevi v Mariboru med Slovenijo in Poljsko, že povzročali nevšečnosti.

Objavljeno
09. september 2009 13.20
P. Z./STA
P. Z./STA
Maribor - Skupina približno desetih poljskih državljanov je v bazenu hotela Bolfenk z vpitjem kršila javni red in mir, pri tem pa poškodovala tudi del inventarja. Pred prihodom policistov so pobegnili s kraja kršitve.

Policisti so pozno popoldne na Grajskem trgu v Mariboru pri 23-letnem poljskem državljanu zasegli kovinsko teleskopsko palico, ki jo je nosil na vidnem mestu za hlačnim pasom. Zaradi kršitve zakona o orožju so izvedli hitri postopek in mu izdali odločbo o prekršku, so sporočili s Policijske uprave Maribor, kjer še zagotavljajo, da so se na današnji nogometni obračun dobro pripravili in bodo prireditev v Ljudskem vrtu v skladu z zakonom spremljali tudi z uporabo tehničnih sredstev za fotografiranje in snemanje.

K strpnemu navijanju pa je navijače pozvala tudi Mestna občina Maribor. Omenjena nogometna tekma namreč velja za dokaj rizično, saj je od nje odvisna nadaljnja usoda obeh reprezentanc pri uvrstitvi na svetovno prvenstvo leta 2010. Na MOM zato predstavnike navijaške skupine Viole in vse ostale navijače pozivajo k navijanju v zdravem navijaškem duhu, brez povzročanja materialne škode in pretepov.

Za današnjo tekmo v Mariboru je Poljska nogometna zveza prejela 500 vstopnic, a naj bi v štajersko prestolnico prišlo tudi precej poljskih navijačev, ki veljajo za ene najbolj vročekrvnih v Evropi, brez vstopnic.