Poljuba sreče ni bilo, morda pride Grčija

Slovenska nogometna reprezentanca po zadnji zmagi v San Marinu ni bila deležna še »poljuba sreče, zato je sedaj najbolj aktualno vprašanje, kateri od močnih in uglednih tekmecev je najbolj po volji slovenske reprezentance.

Objavljeno
15. oktober 2009 14.19
Rok Tamše
Rok Tamše
Serravalle - Slovenska nogometna reprezentanca po zadnji zmagi v San Marinu (3:0) ni bila deležna še »poljuba sreče«, ki ga je tako klical selektor Matjaž Kek. Poljska reprezentanca je v igri s Slovaško premagala kar samo sebe, z avtogolom. Namesto včerajšnjega razočaranja v ospredje prihaja nestrpno pričakovanje slovenske javnosti, ki bo trajalo še mesec dni mesec dni, in to v treh etapah: v ponedeljek, 19. oktobra bo žreb določil nasprotnika Slovenije v dodatnih kvalifikacijah za SP 2010 (v bobnu bodo Francija, Rusija, Portugalska in Grčija), 14. novembra bo prvi obračun, 18. novembra pa še povratna tekma.

Zdaj je najbolj aktualno vprašanje, kateri od močnih in uglednih tekmecev je najbolj po volji slovenske reprezentance. »V vsakem primeru bo v Sloveniji še en spektakel. Ljudski vrt bo pokal po šivih. Ne zanima me, kdo bo naš tekmec, razmišljam predvsem o našem moštvu, o naši igri. Pred nami bo nogometna velesila, takšen status pa sta pred kvalifikacijami imeli tudi Češka in Poljska, zdaj pa vidimo, kako sta končali. vseeno mi je, ali bomo prvo tekmo igrali doma ali na tujem, zaradi mene lahko obe igramo tudi v gosteh,« je še pikro pripomnil Kek, kar je brez dvoma letelo na dirigiran žreb, kjer so znani nosilci z vrha lestvice Fifa (Mednarodna nogometna zveza).

 

Podobnega mnenja je tudi Milivoje Novakovič: »Razmišljati moramo pozitivno, maksimalno se bomo pripravili in naredili vse, da uspešno zaključimo tudi dodatne kvalifikacije. Vseeno je, kdo bo naš tekmec. Mi smo pač majhna država in očitno bomo dobili najmočnejšega tekmeca. Vse skupaj mi je sumljivo glede tega žreba, ne vem, kaj naj dodam. Ni pomembno, kje bomo igrali prvo tekmo.«

 

Kapetan Robert Koren, ki je v San Marinu z muko spremljal tovariše s tribune, saj je prisilno počival zaradi kartonov, je bil jasen glede prihodnjega tekmeca: »Izognil bi se Franciji in Portugalski. Upam, da bomo prvo tekmo igrali doma. Seveda pa moramo razmišljati o sebi, ne o nasprotniku."

 

Čeprav z obrazov slovenskih reprezentantov razočaranje ni moglo na hitro izginiti, so jih vprašanja o morebitnem nasprotniku v dodatnih kvalifikacijah le nekoliko iztrgala iz objema slabe volje. Marko Šuler, Aleksander Radosavljevič, Valter Birsa in Rene Krhin so na glas omenjali Grčijo, Samir Handanovič pa je bil več jasen: »Premagamo lahko vsako reprezentanco.«