Polna mreža San Joseja

Hokejisti severnoameriškega profesionalnega moštva San Joseja so na gostovanju v Phoenixu doživeli katastrofo, kakršne ne pomnijo. Led so zapustili s polno mrežo prejetih golov.

Objavljeno
31. december 2006 11.17
Edmonton in San Jose izenačena
New York - Hokejisti severnoameriškega profesionalnega moštva San Joseja so na gostovanju v Phoenixu doživeli katastrofo, kakršne ne pomnijo. Čeprav so prevladovali na igrišču - razmerje strelov je bilo 40:26 v njihovo korist, pa so led zapustili s polno mrežo prejetih golov, saj je bil izid kar 8:0. Junaka dvoboja sta bila domači vratar Curtis Joseph in Jeremy Roenick, ki je dosegel tri zadetke.

Zelo podobna zgodba se je odvijala v Nashvillu. Igralci Bostona so imeli premoč v strelih (38:25), a domačega vratarja Chrisa Masona niso premagali. Za neučinkovitost so bili kaznovani s petimi zadetki v svoji mreži, med strelce so se vpisali David Legwand, Shea Weber, Jerred Smithson, Paul Kariya in Josef Vašiček.

Buffalo si je z zmago proti Atlanti (4:1) nekoliko približal vodilnemu moštvu lige Anaheimu. Za zmago je najbolj zaslužen Avstrijec Thomas Vanek, ki je dosegel dva gola in podajo. Z istim izidom kot tekma v Buffalu se je končal obračun v New Yorku, kjer so Rangerji ugnali Washington. Dvakrat se je med strelce vpisal Čeh Petr Prucha, po enkrat pa Šved Michael Nylander ter Litovec Darius Kasparaitis. Manj uspešno kot Rangerji je bilo drugo moštvo iz New Yorka. Otočani so pred svojimi navijači izgubili sosedski derbi z New Jerseyjem (0:2), njihovo usodo sta z goloma zapečatila Patrik Eliaš in Brian Rafalski.

Najbolj izenačena sobotna tekma je bila v Torontu, kjer se je po podaljšku zmage veselila Ottawa, ki je bila še dobre dve minuti pred koncem rednega dela v izgubljenem položaju. Stvari sta rešila Chris Kelly, ki je izenačil na 2:2 in izsilil podaljšek, ter strelec odločilnega gola Chris Phillips.