Polom madridskega Reala

Španski nogometni velikan Real iz Madrida je v 16. krogu državnega prvenstva na domačem stadionu doživel pravo blamažo. Recreativo iz Huelve, novinec v prvi ligi, mu je zadal najvišji poraz v sezoni.

Objavljeno
21. december 2006 12.30
Madrid - Španski nogometni velikan Real iz Madrida je v 16. krogu državnega prvenstva na domačem stadionu doživel pravo blamažo. Recreativo iz Huelve, novinec v prvi ligi, mu je zadal najvišji poraz v sezoni, na Santiagu Bernabeu ga je šokiral z visokih 3:0 in to le nekaj ur po hudi tragediji navijačev, ko so v prometni nesreči avtobusa življenje izgubili štirje privrženci kluba iz Huelve.

Vodstvo Recreativa je po hudi tragediji svojih navijačev Nogometno zvezo Španije zaprosilo, da bi odpovedala tekmo v Madridu, Real pa je sočutno sporočil, da bo spoštoval vsako odločitev tekmovalne komisije. Na krovni nogometni organizaciji so bili neomajni, odločili so, da morajo kljub tragediji nogometaši Recreativa stopiti na madridsko zelenico.

Eden najrevnejših španskih prvoligašev je nato povsem zasenčil eno najdražjih ekip sveta. Na udaru kritikov pa je v španskih medijih predvsem najboljši igralec zadnjega leta, Italijan Fabio Cannavaro. Dobitnika vseh prestižnih nogometnih nagrad letošnjega leta je povsem osmešil Nigerijec Uche, ki je po preigravanju Cannavara dosegel svoj šesti letošnji zadetek. Kritiki so se spravili tudi na trenerja madridskega velikana Fabia Capella, ki naj bi sprejemal čudne taktične odločitve, med drugim tudi to, da je v konico napada najprej postavil Ronalda in Ruuda van Nistelrooyja.

Real Madrid, ki že tri sezone ni osvojil nobenega pokala, je zdrsnil na tretje mesto razpredelnice, pet točk za vodilno Sevillo in eno za Barcelono, ki pa ima dve tekmi manj.