Polom Reala proti tretjeligašu iz predmestja

Španski nogometni klub Real iz Madrida je sinoči doživel pravi polom. V šestnajstini finala španskega pokala so nogometaši "kraljevega" kluba izpadli proti tretjeligašu Alcorconu s skupnim izidom 1:4.

Objavljeno
11. november 2009 11.06
P. Z./STA
P. Z./STA
Madrid - Veliki tekmeci Madridčanov, evropski prvaki iz Barcelone, so svoj del naloge opravili z odliko in tretjeligaša Leoneso premagali s 7:0. Kljub številnim zapravljenim milijonom v prestopnem roku so v Madridu že pred prvim vrhuncem sezone, el clasicom konec novembra, doživeli prvi šok. Senzacijo je Alcorcon, član tretje španske lige, napovedal že pred 14 dnevi z zmago na domačem terenu s 4:0. Sinoči je Real doma dosegel zgolj en gol, Rafael Van der Vaart je bil uspešen v 81. minuti, kar je bilo veliko premalo za preprečitev katastrofe.

Tretjeligaški malček iz madridskega predmestja se je ob aplavzu navijačev na Santiagu Bernabeuu, ki so izžvižgali svoje ljubljence in trenerja Manuela Pellegrinija, lahko veselil enega največjih skalpov v zgodovini kluba. Real, brez pokalne lovorike je že od leta 1993, pa bo na novo priložnost čakal vsaj eno leto.

Precej bolje so pokalno nalogo opravili pri katalonskem velikanu Barceloni. Navijačem "blaugrane" je dan najprej polepšal Real, nato pa so piko na i postavili še Bojan Krkić z dvema goloma ter Lionel Messi, Pedro Rodriguez in Xavi Hernandez, ki so v drugem polčasu tretjeligašu Leonesi nasuli pet golov ter skupno napredovali z izidom 7:0.

Realov poraz je bil največja senzacija španskega pokala, še dva prvoligaša pa sta se rešila z minimalnima skupnima zmagama proti nižjeligašema: Valencia je Alcoyano premagala s 3:2, Villarreal pa Puertollano z 2:1.