Pomembna zmaga Knicksov

V severnoameriški košarkarski ligi NBA so New York Knicks na domačem parketu premagali moštvo Miami Heatsov. V dvoboju med San Antonio Spurs in Toronto Raptors (107:91) so se spet srečali trije Slovenci.

Objavljeno
27. februar 2007 11.09
Knicksi so na domačih tleh zmagali
San Antonio - V noči na torek v severnoameriški košarkarski ligi NBA Saši Vujačiču trener moštva Los Angeles Lakers Phil Jackson ni namenil niti minute na parketu, njegovi varovanci pa so v gosteh pri Utah Jazz slavili s 102:94. V dvoboju med San Antonio Spurs in Toronto Raptors (107:91) so se spet srečali trije Slovenci; Beno Udrih je k zmagi San Antonia v osmih minutah prispeval dve točki ter po eno podajo in ukradeno žogo, veliko bolj je bil razpoložen Radoslav Nesterovič v dresu Toronta, ki je v 24 minutah zbral 16 točk in devet skokov, Uroš Slokar pa je v minuti dodal točko.

Od Slovencev je sinoči igral še Primož Brezec, ki pa je s Charlotte Bobcats klonil v gosteh pri Los Angeles Clippers (93:100); v 22 minutah je zbral pet točk in šest skokov. Seattle SuperSonics so z 97:73 premagali Portland Trail Blazers, Philadelphia 76'ers so bili z 89:82 boljši od Sacramento Kings, Memphis Grizzlies pa so doma s 107:111 klonili proti Denver Nuggets. Chicago Bulls so izgubili s 87:94 proti Orlando Magic, Dallas Mavericks so s 110:87 zlahka premagali Atlanta Hawks, Houston Rockets pa so doma z 72:77 klonili proti Boston Celtics.

New York Knicks so v domačem Madison Square Gardnu vknjižili pomembno zmago z 99:93 nad moštvom Miami Heat, najbolj zaslužen za zmago pa je bil Stephon Marbury, 18 od svojih skupaj 25 točk dosegel v zadnji četrtini. "To je bila zmaga, ki smo jo po porazu proti New Jerseyju krvavo potrebovali. Že pred tekmo smo se enostavno odločili, da ne moremo izgubiti in pozitiven pristop se je očitno izplačal. Prepustil sem se igri in užival," je dejal Marbury.

Trener domačih, nekdanji legendarni košarkar moštva Detroit Pistons Isiah Thomas, je po odlični predstavi Marburyja kar žarel: "Danes ga je bilo enostavno čudovito opazovati. Odlično je bral namere soigralcev in tekmecev, igro je imel pod nadzorom in pokazal je, da je odličen košarkar. Všeč mi je, kako igra on in kako igra moštvo." Za domače je Eddy Curry k zmagi dodal 28 točk in 11 skokov, Jamal Crawford pa 20 točk.

Pri gostih, ki so igrali brez zvezdnika Dwyana Wada, ki si je minuli četrtek izpahnil ramo, je Jason Kapono zbral 24 točk, Shaquille O'Neal pa 20.