Poraz Buffala, peti zaporedni uspeh Colorada

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bila ponoči na sporedu štiri srečanja. Buffalo je moral na domačem ledu priznati premoč Coloradu z 2:3 in prepustiti prvo mesto v ligi Nashvillu.

Objavljeno
08. marec 2007 11.10
Colorado je premagal Buffalo s 3:2
Buffalo - V severnoameriški hokejski ligi NHL so bila ponoči na sporedu štiri srečanja. Buffalo je moral na domačem ledu priznati premoč Coloradu z 2:3 in prepustiti prvo mesto v ligi Nashvillu. Anže Kopitar še vedno ne igra, njegov Los Angeles pa je doživel nov poraz. Po podaljšku ga je s 3:2 premagal Columbus. Anaheim je z 2:1 premagal Phoenix in potrdil prvo mesto v pacifiški skupini, na vrh jugovzhodne skupine pa se je z zmago s 3:1 na gostovanju v Edmontonu zavihtela Tampa Bay.

Derbi večera je bil na sporedu v Buffalu. Gostitelji, s 93 točkami vodilna ekipa vzhoda, so imeli priložnost, da z zmago spet prehitijo Nashville, ki ima točko več na zahodu, a so s porazom proti Coloradu ostali na drugem mestu skupaj z Detroitom. Prav Detroit je večer pred tem premagal Nashville po kazenskih strelih s 4:3 in preprečil še večjo prednost ekipe iz mesta country glasbe.

Buffalu, ki je imel serijo treh zaporednih zmag, je račune prekrižal Colorado, ki je vknjižil že peti zaporedni uspeh. Tekmo je v drugi minuti zadnje tretjine odločil Wojtek Wolski, ko je postavil končni izid. Za zmagovalce sta zadela še Milan Hejduk in Brett McLean, pri poražencih pa Jason Pominville in Nathan Paetsch.

Junak Viborny

Junak srečanja med Columbusom in Los Angelesom je bil David Viborny, ki je v zadnji tretjini najprej poskrbel za izenačenje, v zadnji minuti podaljška pa še za zmago Columbusa. Za Columbus je bila zmaga tretji zaporedni uspeh, Los Angeles pa je izgubil tretje srečanje zapored. Med Kopitarjevimi soigralci sta bila uspešna Kevin Dallman in Jamie Heward.

Tampa se je na vrh jugovzhodne skupine zavihtela po zaslugi Vincenta Lacavaliera, ki je Edmontonu dal dva gola, enega je prispeval Vaclav Prospal. Za Edmonton, ki je izgubil petič zapored, je zadel Ladislav Šmid. Anaheim pa v domači dvorani tudi po desetih srečanjih zapored ostaja nepremagljiv za Phoenix. Tekmo je v 12. minuti zadnje tretjine odločil Joe DiPenta, pred tem pa je v prvem delu Ric Jackman poskrbel za izenačenje, potem ko je za Phoenix zadel kapetan ekipe Shane Doan. Dobro je bil razpoložen tudi vratar Anaheima Jean Sebastien Giguere, ki je ubranil 24 strelov.