Poraz Jeseničanov

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 42. kroga avstrijske lige izgubili proti Salzburgu z 2:3 (0:0, 1:1, 1:2).

Objavljeno
26. januar 2007 23.05
Salzburg - Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 42. kroga avstrijske lige izgubili proti Salzburgu z 2:3 (0:0, 1:1, 1:2).

"Vzdržati je potrebno uvodni domači nalet, le tako se lahko nadejamo ugodnega izida," je pred tekmo svoje varovance bodril Matjaž Kopitar, ki je zamenjal prvi peterki, tako da so tekmo začeli Razingar, Pare, Polončič, Dervarič in Robar, kar je bilo zagotovo manjše presenečenje, toda poteza se je izkazala za dobro.

Oboji so sicer igrali precej previdno in tudi streli na vrata (razmerje 6:6) so bili bolj redki, najlepšo priložnost za goste pa je imel Varl, a je plošček zadel enega od domačih branilcev, potem ko je bil Bock že premagan. Nadaljevanje je postreglo s precej taktiziranja, oboji so igrali zelo pazljivo, napake v obrambah so bile redke, a sta tudi oba vratarja večkrat pokazala vso svoje znanje. Železarji bi se lahko veselili že v 25. minuti, ko sta brata Rodman prišla sama pred domačega čuvaja mreže, a ga je David le nastreljal, s podajo Marcelu pa bi morda iztržila precej več. Kljub neuspelemu poskusu je bila bratska naveza uspešna na polovici tekme z lepim kombiniranjem, ki ga je na svoj način, s prefinjenim strelom zaključil Fox. Žal pa se je veselje v taboru Jeseničanov končalo po štirih minutah, ko je ob dvignjeni roki za kazen gostov na led pridrsal Lakos in se v gneči pred Glavičem odlično znašel in poslal "odpadek" po odbitem strelu za Gabrov hrbet in vse se je pričelo znova.

Do 50. minute je teklo vse kot po maslu, Jeseničani so vzdržali tudi številčno prednost, a sta žal sledili dve slabi minuti, edini na tekmi, ki sta domače oddaljili za dva zadetka in začel se je lov za točko, ki se je ob Razingarjevem zadetku pet minut pred koncem zdela še dosegljiva, nekaj lepih priložnosti pa je splavalo po vodi in domači so slavili še 21. zaporedno zmago pred svojimi navijači, železarji pa svojih 40 privržencev s predstavo niso razočarali. So pa ob tem dokazali, da se da tudi z "bogataši" enakovredno kosati in tudi točki nista bili v "načrtu", priložnost pa bo zdaj treba poiskati v nedeljo v Innsbrucku.