Poraz Kraljev, Kopitarjeva podaja

V severnoameriški ligi NHL so hokejisti v noči na petek odigrali 12 srečanj. Kralji so izgubili proti Vancouvru z 2:3, edini Slovenec v NHL Kopitar pa je dosegel podajo.

Objavljeno
23. februar 2007 10.25
Anže Kopitar v akciji
Los Angeles - V severnoameriški ligi NHL so hokejisti v noči na petek odigrali 12 srečanj, na ledu pa je bil tudi edini Slovenec v NHL Anže Kopitar. Kralji so izgubili proti Vancouvru z 2:3, Kopitar pa je dosegel podajo. Kar osem tekem se je končalo po podaljšku ali kazenskih strelih, največ golov pa so gledalci videli na tekmah v Nashvillu, kjer je drugo najuspešnejše moštvo lige po kazenskih strelih s 5:6 klonilo proti Montrealu, ter v Buffalu, kjer so vodilne Sablje po kazenskih strelih s 6:5 premagale Senatorje.

New Jersey je po kazenskih strelih s 3:2 premagal newyorške Rangerje, newyorški Otočani so z enakim izidom ugnali Toronto, po podaljšku so se končale tekme med Florido in Pittsburghom (1:2), Phoenixom in Calgaryjem (3:2), Carolino in Philadelphio (3:2) ter Atlanto in Tampo (4:5), Edmonton je s 4:0 premagal Columbus, San Jose je bil z 2:0 boljši od Chicaga, Minnesota pa je s 4:3 ugnala Colorado.

V Los Angelesu je srečanje med Kralji in Vancouvrom odločil branilec Kevin Bieksa, ki je zmagoviti gol za goste dosegel štiri minute pred koncem zadnje tretjine in kanadskemu moštvu priigral šesto zaporedno zmago. Za vodilno ekipo severozahodne skupine sta zadela še Brendan Morrison in Trevor Linden , Roberto Luongo pa je ubranil 31 strelov. Za Kralje sta gola dosegla John Zeiler, za katerega je to prvi gol v sezoni, in Lubomir Višnovsky, ki je po podaji Kopitarja dosegel gol za 2:2.

Buffalo ima pred Nashvillom in Detroitom že tri točke prednosti, saj so Sablje sinoči s 6:5 premagale Senatorje iz Ottawe. V izvajanju kazenskih strelov je bil uspešen le Drew Stafford, ki je v rednem delu tekme dosegel tudi dve podaji. Sablje so srečanje končale brez asistenta kapetana Chrisa Druryja, ki je moral z ledu v drugi tretjini, ko ga je Chris Neil porezal po čelu. Za gostitelje je dva gola dosegel Avstrijec Thomas Vanek, po en gol pa sta dodala Clarke MacArthur in Dmitrij Kalinin.