Poraz Kraljev

V ligi NHL so moštva v noči na ponedeljek odigrala šest tekem. Kralji iz Los Angelesa so gostovali pri Morskih psih iz San Joseja in izgubili. Anže Kopitar se je v statistiko vpisal s podajo za prvi gol gostov.

Objavljeno
02. april 2007 12.29
New York Rangers - Toronto Maple Leafs
Los Angeles - V severnoameriški hokejski ligi NHL so moštva v noči na ponedeljek odigrala šest tekem. Kralji iz Los Angelesa so gostovali pri Morskih psih iz San Joseja in izgubili z 2:6. Anže Kopitar je podal za prvi gol gostov.

Rdeča krila na prvem mestu lige NHL

Tomas Holmstroem je dosegel dva gola za Detroit in Rdeča krila popeljal na prvo mesto lige NHL. Brett Lebda je dosegel gol in podajo, Pavel Dacjuk pa je dodal zadetek. Rdeča krila imajo zdaj na prvem mestu lestvice 108 točk, drugouvrščeni Buffalo ima točko manj, prav ti dve moštvi pa naj bi se do konca borili za nagrado "president's trophy", ki jo podelijo ekipi, ki v rednem delu zbere največ točk. Detroit, ki je petkrat zapored osvojil naziv najboljšega moštva centralne skupine, je svoje vodstvo v točkovanju petih moštev pred Nashvillom povišal na tri točke, do konca rednega dela pa bosta tako Detroit kot Nashville odigrala še tri tekme.

Morski psi so pojedli Kralje


V San Joseju je Jonathan Cheechoo tretjič v sezoni in osmič v karieri dosegel "hat-trick" in izdatno pripomogel k zmagi Morskih psov nad Kralji. Anže Kopitar je na ledu prebil nekaj več kot 19 minut, dvakrat streljal na nasprotnikov gol in dosegel eno podajo. Morski psi so se z zmago in dvema točkama na petem mestu zahodne konference izenačili z Zvezdami iz Dallasa, v pacifiški skupini pa za Anaheimom, ki je zbral 106 točk, zaostajajo za štiri točke.

Carolina Hurricanes še upajo na uvrstitev v končnico

Lanski prvaki lige Carolina Hurricanes še lahko upajo na uvrstitev v končnico, tri tekme pred koncem rednega dela za osmim mestom v vzhodni konferenci, na katerem je trenutno Montreal, zaostajajo dve točki. Zmago nad Florido jim je v drugi minuti podaljška z golom prinesel Ray Whitney. Če se Carolini ne bo uspelo uvrstiti med 16 najboljših moštev lige, bo šele tretji branilec naslova v zgodovini lige, ki bo iz boja za prvaka izpadel že po rednem delu tekmovanja. To se je doslej leta 1970 zgodilo Montrealu, leta 1996 pa New Jerseyju.

Izidi hokejske lige NHL

Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 1:4
New Jersey Devils - Boston Bruins 3:1
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 6:2
(Anže Kopitar 19 minut, podaja za Los Angeles)
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 2:1
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3:4 (podaljšek)
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 7:2