Poraz Olimpije

Sedemintrideset točk Teema Rannikka žal ni bilo dovolj, da bi se Union Olimpija z vročega gostovanja v Vršcu proti Hemofarmu vrnila z deveto zmago.

Objavljeno
27. januar 2007 19.11
Posodobljeno
27. januar 2007 19.13
Vršac - Košarkarji Uniona Olimpije so v 19. krogu lige NLB izgubili s Hemofarmom s 76:78 (18:27, 46:45, 60:62).
Olimpija 13:17.

Sedemintrideset točk Teema Rannikka žal ni bilo dovolj, da bi se Union Olimpija z vročega gostovanja v Vršcu vrnila z deveto zmago. Finski organizator igre je imel v sklepnih sekundah priložnost za zmago, vendar njegov poskus iza črte 6,25 ni našel cilja, Ivica Jurkovič je ob zvoku sirene za iztek tekme zgrešil "zicer" izpod koša za podaljšek, tako da se je Hemofarm malce nezasluženo veselil štirinajste zmage.

Po izjemni predstavi sredi tedna proti Maccabiju je Union Olimpija tudi proti nekdanjemu prvaku lige odigrala odlično tekmo. Rannikko je do 25. minute, ko je moral zaradi udarca in krvavitve iz nosu za pet minut na klop, dosegel 28 točk in bil nerešljiva uganka za domače branilce. Ob koncu je Rannikko dosegel devet trojk iz štirinajstih poskusov (za dve točki 2:4), podelil še štiri uporabne žoge, gostitelji pa so nad njim storili osem osebnih napak. Vse to pa ni bilo dovolj za presenečenje, saj so imeli tudi domačini razpoloženega posameznika. Predrag Šuput je dosegel 25 točk, vključno z dvema prostima metoma dobrih deset sekund pred zaključkom, ki sta po zgrešenih poskusih Rannikka in Jurkoviča pomenila tudi končni izid.

Union Olimpija bo v četrtek v Badaloni odigrala zadnjo tekmo evrolige, v soboto pa jo v naslednjem krogu lige NLB v Tivoliju čaka zasedba iz Zadra.