Poraz Slovana proti Partizanu

Košarkarji Geoplina Slovana so v 22. krogu lige NLB izgubili s Partizanom z 69:97. Kljub dvajsetem porazu v sezoni so po dolgem času pobegnili z dna razpredelnice.

Objavljeno
24. februar 2007 23.13
Emir Preldzič na tekmi med Heliosom in Geoplin Slovanom
Ljubljana - Košarkarji Geoplina Slovana so v 22. krogu lige NLB izgubili s Partizanom z 69:97 (20:21, 37:44, 47:64).

Košarkarji Geoplina Slovana so proti vodilni ekipi lige zabeležili jubilejni dvajseti poraz v sezoni, kljub temu pa so po dolgem času pobegnili z dna razpredelnice. Ker je Split izgubil še z višjo razliko - trener Slobodan Subotič je doživel sedmi zaporedni poraz -, so Ljubljančani prevzeli 13. mesto, Dalmatinci pa so zdaj zadnji.

Brez Paravinje, ki bo izven pogona še nekaj tednov, ter Jevdjiča, ki počasi okreva po operaciji kolena, so bili Ljubljančani že v štartu v izgubljenem položaju proti visoki in mladi zasedbi Partizana. V prvi četrtini, delno pa tudi v drugi so z borbenostjo in požrtvovalnostjo še uspeli nadoknaditi razliko v kakovosti, ko pa so Beograjčani v nadaljevanju "stopili na plin" in zaigrali resneje v obrambi, se je razlika hitro povečala. Ob koncu je Partizan slavil z 28 točkami naskoka, kar je točko več, kot je zmagal na prvi tekmi v Beogradu novembra lani.

Verjetno bodo imeli igralci Geoplina Slovana zadnjo priložnost za zmago v naslednjem krogu, ko bodo gostovali pri Širokem Brijegu. Nato jih čaka še Zadar, Hemofarm in Cibona.