Poraz vodilnih v Detroitu

V ligi NHL so hokejisti v noči na sredo odigrali devet srečanj. Najbolj napeto je bilo v Detroitu, kjer je bilo v gosteh vodilno moštvo lige Anaheim.

Objavljeno
03. januar 2007 10.46
Detroit Red Wings - Vancouver Canucks 3:4 (podaljšek)
Detroit - V severnoameriški ligi NHL so hokejisti v noči na sredo odigrali devet srečanj. Najbolj napeto je bilo v Detroitu, kjer je bilo v gosteh vodilno moštvo lige Anaheim. Rdeča krila so Racmane ugnala z 2:1 in se na prvem mestu centralne skupine izenačila z Nashvillom. Tekmo v New Jerseyju med Vragi in newyorškimi Rangerji so v prid slednjih odločili šele kazenski streli, Pittsburgh je s 3:0 ugnal Carolino, Minnesota je bila s 5:1 boljša od Atlante, Edmonton je s 4:1 premagal Florido, Montreal je s 5:2 ugnal Tampo, newyorški Otočani so z 2:3 klonili proti Philadelphii, St. Louis je z 1:4 izgubil proti Chicagu, Vancouver pa je s 3:2 premagal Calgary.

Rdeča krila so pred srečanjem z vodilnim moštvom lige upokojila dres s številko 19, ki ga je med letoma 1983 in 2006 nosil legendarni Steve Yzerman, ki je v 22 sezonah, ki jih je preživel v Detroitu, dosegel 1755 točk. To ni le drugi najvišji seštevek točk v zgodovini kluba, pač pa tudi v zgodovini lige NHL. Več točk od Yzermana, 1809, je prav tako v dresu Detroita dosegel Gordie Howe.

Gledalci v prvi tretjini srečanja med Rdečimi krili in Racmani niso videli zadetkov, v drugi tretjini pa je mrežo Anaheima že v prvi minuti načel Mathieu Schneider. Dobri dve minuti kasneje je na 1:1 izenačil Ryan Getzlaf, končni izid pa je v 17. minuti drugega dela igre postavil Henrik Zetterberg.

"Vsekakor je naša zmaga veliko pripomogla k slavnosti ob upokojitvi Stevovega dresa. Začeli smo bolj leno, saj smo se manj časa ogrevali, nato pa smo le zaigrali, kot znamo. Verjamem, da je bil Steve ponosen na nas," je po tekmi dejal kapetan Rdečih kril Nicklas Lidstroem.

Pingvini so v domačem Pittsburghu s 3:0 premagali Carolino, vnovič je blestel najboljši strelec lige Sidney Crosby, ki je dosegel dva zadetka. Pri prvem mu je podal konkurent Anžeta Kopitarja v boju za novinca leta Rus Jevgenij Malkin. Tretji gol za Pittsburgh je dosegel Ryan Whitney.

Srečanje med New Jersey Devils in New York Rangers je odločila šele osma serija kazenskih strelov, odločilni zadetek je za Rangerje dosegel Marcel Hossa, vratar Henrik Lundqvist pa je v osmi seriji ubranil strel novinca Travisa Zajaca in veselje gostov se je lahko začelo.