Poraz za Union Olimpijo

Po solidni predstavi sredi tedna v Atenah so košarkarji Uniona Olimpije samozavestno napovedovali zmago proti Partizanu, ki bi jim obudila misel na zaključne boje v ligi NLB. Žal so bile napovedi preveč širokoustne.

Objavljeno
06. januar 2007 22.20
Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije so v 16. krogu lige NLB izgubili s Partizanom s 76:90 (2130, 46:48, 55:73).

Po solidni predstavi sredi tedna v Atenah so košarkarji Uniona Olimpije samozavestno napovedovali zmago proti Partizanu, ki bi jim obudila misel na zaključne boje v ligi NLB. Žal so bile napovedi preveč širokoustne, saj so Beograjčani sredi Tivolija pripravili lekcijo košarke in povsem zasluženo dosegli dvanajsto zmago.

Partizan je že v štartu tekme nakazal, da je kljub odsotnosti Tripkoviča (poškodba) in kaznovanega trenerja Vujoševiča prišel v Slovenijo po dve točki. Z natančno igro v napadu je hitro povedel z devetimi točkami naskoka, ki ga je zadržal vse do sredine druge četrtine, ko so gostitelji vendarle zaigrali nekoliko bolje in prišli v ospredje z 41:40. Zgodba iz prve četrtine pa se je v drugem polčasu ponovila, tako da so bile možnosti Uniona Olimpije za osmo zmago iz minute v minuto manjše. Dokončno so se razblinile ob koncu tretje četrtino, ko se je razlika povzpela na 18 točk.

Union Olimpija bo v sredo v enajstem krogu evrolige gostila Unicajo iz Malage, naslednji obračun v ligi NLB pa jo čaka v soboto, 13. januarja, v Širokem Brijegu.

Helios - Budučnost 94:96 (19:22, 43:44, 66:62, 85:85)

Košarkarji Heliosa so v 16. krogu lige NLB po podaljšku izgubili z Budučnostjo s 94:96 (19:22, 43:44, 66:62, 85:85).

Če se novo leto pozna po prvih tekmah, se slovenskim klubom ne obeta nič dobrega. V 16. krogu so izgubili vsi trije slovenski predstavniki, še najbližje zmagi pa je bil Helios. V Domžalah je odigral hrabro, žal pa v ključnih trenutkih ni ohranil mirne roke, oziroma znal zadržati nasprotnika, tako da je Budučnost zabeležila jubilejno deseto zmago. Helios je v zadnjih šestih srečanjih lige NLB štirikrat igral podaljšek in izgubil drugič zapored.

Izenačeno in napeto tekmo so zaznamovali trije dogodki. Sredi tretje četrtine so hrvaški sodniki zaradi ostrega protesta izključili trenerja Domžal Memija Bečiroviča, zaključka rednega dela in podaljška pa sta nasploh poglavje zase. Domači organizator igre Močnik je imel v svojih rokah škarje in platno, toda tako v 40. kot v 45. minuti ni uspel zaključiti napada. Na drugi strani so bili igralci Budučnosti veliko bolj zbrani. 206 centimetrov visoki Dašič je šest sekund pred koncem rednega dela zadel trojko za izenačenje, najnižji posameznik na parketu Pavkovič (178 cm) pa je v trenutkih, ko je nabito polna dvorana Komunalnega centra pričakovala drugi podaljšek, prodrl pod koš in preko Paviča zadel zmagoviti met.

Helios bo v naslednjem krogu spet igral pred domačimi gledalci, in sicer v soboto, 13. januarja, proti Partizanu.