Portsmouth v arabske roke

Angleški nogometni prvoligaš Portsmouth je odslej v lasti arabskega poslovneža Sulaimana al-Fahima oziroma njegovega podjetja Asia Associates. To je že deveti prvoligaški klub, ki je pristal v "tujih rokah".

Objavljeno
26. avgust 2009 19.49
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Portsmouth - Angleški nogometni prvoligaš Portsmouth je dobil novega lastnika. To je postal arabski poslovnež Sulaiman al-Fahim oziroma njegovo podjetje Asia Associates Ltd., pa čeprav se je še pred dnevi zdelo, da bo posel propadel. Za nakup se je namreč zanimal tudi konzorcij pod vodstvom izvršnega direktorja kluba Petra Storrieja.

 

Al-Fahim se je izvršnemu odboru kluba pridružil minuli mesec, ko je vodstvo lige dovolilo njegov prevzem. Nato se je v posel vmešal Storrie, kar naj bi pomenilo konec za "arabski prevzem". Toda danes je al-Fahim le postal lastnik.

 

"Družba Devondale Investments, sedanji lastnik Portsmoutha, in podjetje Al Fahim Asia Associates Ltd. (AAA), katerega lastnik je Sulaiman Al Fahim, sta dosegla dogovor, po katerem je AAA edini lastnik kluba," so v sporočilu za javnost zapisali predstavniki AAA.

 

"Sulaiman Al Fahim je zadovoljen z dogovorom in se že veseli, da bo pomagal klubu nadgraditi bogato zgodovino in da bo z njim osvojil nove lovorike," so še zapisali pri AAA.