Poškodba Arenasa potopila upe Washingtona

V noči na četrtek se je v severnoameriški košarkarski ligi NBA na tekmi Washington Wizards - Charlotte Bobcats poškodoval prvi zvezdnik gostiteljev Gilbert Arenas.

Objavljeno
05. april 2007 12.14
Tekmo med Washington Wizards in Charlotte Bobcats je zaznamovala poškodba prvi zvezdnika gostiteljev Gilberta Arenasa
Los Angeles - V noči na četrtek se je v severnoameriški košarkarski ligi NBA na tekmi Washington Wizards - Charlotte Bobcats, ki so jo gosti dobili s 108:100, Primož Brezec pa je v 15 minutah k zmagi prispeval šest točk in skok, poškodoval prvi zvezdnik gostiteljev Gilbert Arenas. S tem pa se je bržkone tudi že potopilo upanje Čarovnikov na končnico. Vnovič je blestel Boštjan Nachbar, ki je k visoki zmagi New Jerseyja proti Atlanti (101:86) v 32 minutah prispeval 26 točk, od tega sedem trojk, ter po dva skoka in podaji.

Zmago sta s Torontom vknjižila tudi Radoslav Nesterovič in Uroš Slokar, ki sta s soigralci v gosteh pri Orlandu s 111:108 slavila zmago. Nesterovič je na Floridi v 20 minutah zbral šest točk in štiri skoke, Slokar pa ni igral. Največ košev za goste (28) je dosegel Chris Bosh, pri domačih pa je bil s strelskim izkupičkom kariere - 37 točkami - najuspešnejši Hedo Turkoglu, a je malo pred koncem zgrešil odločilno trojko.

Vujačič se ni vpisal med strelce

Los Angeles Clippers so v mestnem derbiju z 90:82 premagali Los Angeles Lakers, za katere se Saša Vujačič v osmih minutah ni vpisal med strelce. Na preostalih tekmah so Detroit Pistons z 88:106 klonili proti Chicago Bulls, Kirk Hinrich je k zmagi prispeval 29 točk, Luol Deng pa 22. Gostje so igrali brez zvezdnika Bena Wallacea, ki je tekmo proti nekdanjim soigralcem izpustil zaradi vnetja sinusov.

Odločilna blokada

New Yorks Knicks so z 90:92 izgubili proti Philadelphia 76'ers, Andre Iguodala je k zmagi gostov prispeval 18 točk, za nameček pa je blokiral potencialno zmagovito trojko Stephona Marburyja. Kyle Korver je za Philadelphio, ki ji je uspelo izničiti odlično igro Marburyja v prvem polčasu - slednji je 28 od svojih skupaj 30 točk dosegel v prvem delu igre -, dodal 17 točk.

Milwaukee Bucks so z 98:89 premagali Boston Celtics, New Orleans Hornets so po podaljšku s 101:92 strli odpor Seattla, Houston Rockets so z 99:110 izgubili proti Golden State Warriors, Portland Trail Blazers so bili v domači dvorani s 94:89 boljši od Utah Jazz, Denver Nuggets pa s 120:115 od Sacramento Kings.

Nachbar ponovno blestel


V East Rutherfordu je blestel slovenski košarkar Boštjan Nachbar, ki je k visoki zmagi New Jerseyja proti Atlanti (101:86) v 32 minutah prispeval 26 točk, od tega kar sedem trojk, ter po dva skoka in podaji. Vince Carter je k zmagi dodal 24 točk in osem podaj, učinkovit pa je bil tudi Jason Kidd z desetimi podajami, Kratkohlačniki pa so zmagali še četrtič v zadnjih petih tekmah in prizadejali Atlanti sedmi zaporedni poraz. Pri gostiteljih je bil s 14 točkami in devetimi skoki razigran tudi Mikki Moore.

Poškodba Arenasa

V prestolnici so poleg tekme proti Charlotte Bobcats izgubili še prvega zvezdnika Gilberta Arenasa. Slednji si je pri trčenju z Geraldom Wallaceom poškodoval levo koleno, šele natančnejši pregled z magnetno resonanco pa bo pokazal, kako resna je poškodba trikratnega "All-Star" košarkarja.

Vendar pa se čas okrevanja pri takšnih poškodbah meri v tednih in ne dnevih, Washington Wizards pa imajo do konca rednega dela sezone le še osem tekem. Za nameček so gostitelji minuli teden izgubili še enega "All-Star" košarkarja, Carona Butlerja, ki si je zlomil kost v desni roki in bo moral počivati vsaj šest tednov, kar pomeni, da bo za Washignton zaigral le, če se ta uvrsti v končnico prvenstva.