Poškodbe redčijo teniške vrste

Zmagovalec OP ZDA Juan Del Potro se je odpravil na zdravljenje v domačo Argentino, potem ko se je na seznamu poškodovanih na mastersu v Šanghaju pridružil Tommyju Haasu in Andyju Roddicku.

Objavljeno
14. oktober 2009 15.43
P. Z.
P. Z.
Šanghaj - Tretji nosilec turnirja Juan Martin Del Potro je predal dvoboj proti Avstrijcu Jürgenu Melzerju, potem ko je prvi niz izgubil s 4:6. Zaradi poškodbe tetive naj bi počival vsaj nekaj tednov. Tommy Haas se je pred tem poslovil zaradi poškodbe ramena. Andy Roddick pa je odpovedal nastop zaradi težav s kolenom.

Zadnje poškodbe so sprožile debato o smiselnost 11-mesečne sezone na turneji ATP, saj so obremenitve na tenisače očitno prevelike. Tako si je premor vzel tudi Roger Federer, Andy Murray pa počiva zaradi poškodbe zapestja.

»Nočem tvegati resne poškodbe ob koncu sezone. V Šanghaju je velik turnir, toda ne želim izpustiti vrhunca sezone, zaključnega mastersa v Londonu,« je dejal Del Potro: »Težko je igrati 11 mesecev na najvišji ravni. Upam, da vodilni ljudje v ATP delajo kaj na tem. Nekaj je treba spremeniti v dobro športnikov. Vem pa, da takšne odločitve niso lahke, saj je vložek zares velik

Sicer pa je v Šanghaju Ivan Ljubičić v 2. kolu presenetil sedmega nosilca Fernanda Verdasca (6:4, 7:6), Robin Söderling pa je izločil Nicolasa Almagra (6:4, 7:5). Tommy Robredo je bil boljši od Floriana Mayerja (4:6, 7:6, 6:4). Gael Monfils je zaustavil Lleytona Hewitta (4:6, 6:4, 6:2). Španec Feliciano Lopez je ugnal rojaka Davida Ferrerja (4:6, 7:5, 6:1), odhajajoči Marat Safin pa je izgubil svoj zadnji dvoboj na Kitajskem. Premagal ga je Tomaš Berdych (3:6, 6:4, 6:4).