Poškodbi Šarapove in Gonzalesa

Ruska teniška igralka Marija Šarapova, druga igralka računalniške teniške lestvice WTA, je zaradi poškodbe odpovedala naslednji turnir WTA v Charlestonu in nastop za reprezentanco na pokalu Federacij.

Objavljeno
03. april 2007 13.00
Marija Šarapova bo z igrišč odsotna šest tednov
Pariz/Santiago de Chile - Ruska teniška igralka Marija Šarapova, druga igralka računalniške teniške lestvice WTA, je zaradi poškodbe odpovedala naslednji turnir WTA v Charlestonu in nastop za reprezentanco na pokalu Federacij, ko bodo Rusinje v Moskvi gostile Španke. Šarapova bo s teniških igrišč odsotna od pet do šest tednov, saj je obnovila poškodbo desne rame, poleg tega pa si je poškodovala še levo koleno.

"Zelo mi je žal, da bom morala zaradi vnovične poškodbe izpustiti dva pomembna nastopa. Upam, da se bom lahko na igrišča vrnila v najkrajšem možnem času," je dejala Rusinja, ki jo je pred nekaj tedni s prvega mesta lestvice WTA izrinila Belgijka Justine Henin.

Gonzalesa ugriznil pes


Petouvrščeni teniški igralec sveta Čilenec Fernando Gonzalez je znan po svoji ljubezni do živali, kar pa mu v ponedeljek ni prineslo sreče. Gonzalez se je po eni najbolj prometnih cest v Santiagu peljal na trening, ko je na cesti zagledal povoženega psa. Športniku se je žival zasmilila, zato je ustavil in psa pobral, da bi ga odpeljal k veterinarju, pes pa ga je močno ugriznil v mezinec desne roke.
"Mislim, da ni nič resnejšega. Zdravniki so mi rano povili in mi dali vse potrebne injekcije, pes pa je ostal pri veterinarju, da bodo preverili, ali ima morda steklino ali kakšno drugo bolezen, ki bi lahko tudi pri človeku povzročila kakšne težave," je dejal Gonzalez, ki je dodal, da bo kljub nerodni poškodbi zagotovo nastopil na naslednjem turnirju serije masters v Monte Carlu.