Poslovil se je tudi Gold Club

Rokometaši Gold Cluba so na povratni tekmi osmine finala evropske lige prvakov v Pamploni izgubili proti španskemu Portlandu San Antoniu z 29:36.

Objavljeno
09. december 2006 19.05
Pamplona - Rokometaši Gold Cluba so na povratni tekmi osmine finala evropske lige prvakov v Pamploni izgubili proti španskemu Portlandu San Antoniu z 29:36 (13:19) in se tako poslovili od nadaljnjega tekmovanja. Španci so bili namreč boljši že na prvi tekmi, ko so v koprski Bonifiki slavili s 34:23 (20:11).20:11).

Prednost Portlanda s prvega srečanja je praktično že odločila zmagovalca slovensko-španskega dvoboja, kljub temu pa so prišli Hrpeljci v Pamplono z željo, da bi se čim bolje upirali absolutnim favoritom. Trener Gold Cluba Vojko Lazar je imel obilo težav s poškodbami svojih varovancev, tako so se Erčulju na tribunah priključili poškodovani Sokolov, Hojč in Štefanič; mesto drugega vratarja pa je hrpeljski strateg zaupal Keviču. Domači trener Equisoain je v kader postavil Andorinha, ob robu igrišča pa sta tekmo spremljala poškodovana Rocas in Rodriguez Carvajal.

Po napaki gostov je Nikolič dosegel prvi gol na tekmi, slabo pa sta se končala tudi naslednja napada Hrpeljcev, ki niso prišli do strela. Prvi gol gostov je s sedmih metrov zabil Jovičič, nato pa je Vugrinec s svojim drugim golom povišal na 3:1. V 6. minuti je Konečnik z zunanjega položaja zadel za 4:2, Torlo pa je nato ubranil sedemmetrovko Andorinhu. Ruesga je dobro vodil domače napade, pri gostih pa so se menjali Furlan, Baran in Stojanovik, ki je zadel v 11. minuti. Hvidt in Torlo sta do 13. minute zbrala po tri obrambe, oba pa sta ujela po en strel s sedmih metrov. V 27. minuti je Nikolič po protinapadu premagal Torla in zadel za 17:11, gostujoči trener pa je vzel minuto odmora. Trinajsti gol gostov je bil prava mojstrovina Furlana, nato pa je Andorinho postavil izid polčasa 19:13.

Nikolič je v nadaljevanju dosegel najvišje vodstvo domačih (20:13), prvi je za goste zadel Baran. Navijači Gold Cluba so sijajno navijali in povsem preglasili domače, Vugrinec in Andorinho pa sta v 39. minuti znova povišala vodstvo domačih, Lozano pa je pri izidu 25:16 postavil najvišjo prednost. Ivanovič je nato z zunanjega položaja dosegel zaporedna zadetka, avstrijska sodnika pa sta z nekaj odločitvami v škodo Gold Cluba še dodatno pomagala že tako močnemu Portlandu. Svojo priložnost je dobil tudi Kevič, ki je hitro ubranil tri strele, v napadu je bil strelsko razpoložen Stojanovik, Hrpeljci pa so zapravili nekaj protinapadov. Kjelling je s svojim prvim golom v 51. minuti to znal kaznovati. Po dobri obrambi je Stojanovik zaključil protinapad gostov za 25:31, Božič pa je po sedemmetrovki še bolj približal goste. V 57. minuti je Stojanovik iz protinapada lepo zabil in znižal na štiri gole minusa, Španci pa so se s tremi zaporednimi goli znova odlepili. Zadnja zadetka na tekmi sta dosegla izvrstna Stojanovik in Nikolič. Hrpeljci so se z dobro predstavo častno poslovili od Evrope v letošnji sezoni, zdaj pa jih čaka trdo delo, da se bodo tudi v prihodnji sezoni uvrstili v ligo prvakov.

"Odigrali smo sproščeno in v določenih trenutkih dobro ter se častno poslovili od Evrope. Na srečanju smo sicer že preizkušali nekatere taktične zamisli za sredino prvenstveno tekmo, ki bo za nas zelo pomembna," je dejal hrpeljski rokometaš Martinc, Dominikovič pa je o zmagi domačih povedal: "Nismo prikazali najbolj kakovostne predstave, seveda pa smo si že na prvi tekmi priigrali napredovanje. Naši cilji so zelo visoki in upam, da jih bomo dosegli."