Posma: Fantom bom v glavo vcepil profesionalnost

Po slovesu Ildarja Rahmatulina je moštvo hokejistov Acronija Jesenic prevzel stari znanec s slovenskih ledenih ploskev Mike Posma, ki se je včeraj predstavil igralcem in že vodil prvi trening. Izziva se ne boji, pravi.

Objavljeno
10. november 2009 12.04
P. Z.
P. Z.
Jesenice - »Mike Posma v rokah zagotovo nima čarobne palice, toda sprememba je bila potrebna, takšna je namreč zakonitost športa. Če rezultati ne gredo v pravo smer, čeprav se je delalo dobro, potem so te poteze povsem logične. Posma je pristal na pogoje, dobro se zaveda v kakšni rezultatski poziciji se nahajamo, a se izziva ne boji. Dobro ve, da ga čaka trdo delo, kajti končnica je zaenkrat precej oddaljena, a še vedno dosegljiva, zato se je vredno boriti do konca. In Mike je ravno takšen trener, ki bo po mojem mnenju igralce dvignil na takšen nivo, da bodo začeli tudi zmagovati,« je razloge za Posmov prihod na Jesenice za klubsko spletno pojasnil športni direktor Zvone Šuvak.

Kako uspešen bo Posma, bo vidno prav kmalu, saj se bo liga nadaljevala že v petek, ko bodo železarji gostovali pri vodilnemu moštvu lige iz Gradca, v nedeljo pa gostili Medveščak. »Čeprav sem bil doma v ZDA, sem dnevno redno spremljal dogajanje v ligi EBEL, ki mi je ostala v srcu, po sprejeti ponudbi Zvoneta Šuvaka pa nisem prav dolgo razmišljal. Vem, da smo v nezavidljivem položaju, da bomo morali krepko zavihati rokave, če se bomo hoteli uvrstiti v končnico, toda izziva se ne bojim. Ravno nasprotno, prav veselim se ga. Ekipa je v primerjavi s prejšnjo sezono resda precej spremenjena, toda Jesenice so še vedno zelo dobra drsalna ekipa, fantje morajo pokazati le željo po doseganju uspehov in prepričan sem, da vse še ni izgubljeno. Moja osnovna zahteva od igralcev bo profesionalen pristop na vsakem treningu, na vsaki tekmi, igralci morajo biti ves čas visoko motivirani in verjemite, da jim bom to vcepil v glavo. Ves čas moramo razmišljati pozitivno, se na vsaki tekmi boriti od začetka do konca, do zadnjega diha in če nam bo to uspelo, potem se lahko nadejamo tudi igranja med osmerico,« je za spletno stran povedal 42-letni Američan.