Poveljnik Kamenica že okaral vojaka Rutenko

Slovensko rokometno reprezentanco v uvodni tekmi 20. svetovnega prvenstva čaka Grenlandija.
Še vedno pa ni znano, ali bo na igrišče stopil tudi zvezdnik slovenske vrste Sergej Rutenka.

Objavljeno
20. januar 2007 09.00
Selektor Kasim Kamenica daje napotke Sergeju Rutenki
Wetzlar – »Prvo zmago smo že dosegli,« je z nasmehom na obrazu Kasim Kamenica opisal turbulentni let iz Ljubljane v Frankfurt, ki ga je »popestril« vihar Kyrill. Tu pa je pri slovenskem selektorju vrag odnesel šalo. V Wetzlarju si je brez večjega truda nadel obraz neizprosnega vojaškega poveljnika, ki od svojih vojakov zahteva strogo disciplino, ob kateri je komuniciranje z novinarji nujno zlo. Zaradi tega jih je že slišal prvi zvezdnik slovenske vrste Sergej Rutenka, za katerega se še vedno ne ve, ali bo danes s soigralci stopil na igrišče, ko se bo naša reprezentanca v uvodni tekmi 20. svetovnega prvenstva pomerila z Grenlandijo.

Od našega poročevalca

Najprej so na vrsti Grenlandci, ekipa ribičev, študentov, natakarjev in učiteljev, nato Kuvajtčani (jutri, 18), nekoliko bolj usposobljeni amaterji, pri katerih so gonilna sila predvsem visoke premije za uspehe na azijskih tekmovanjih. Na SP jih naprej žene selektor Niko Markovič, ki bo na tekmi s slovenskimi rojaki gotovo najbolj motiviran mož v njihovi reprezentanci. Obe preizkušnji, ki bi morali Sloveniji že zagotoviti uvrstitev v drugi krog tekmovanja, se zaradi razlike v kakovosti tekmecev zdita le kot zadnji pripravljalni tekmi pred pravim začetkom prvenstva. Kot kaže, pa se je Kamenica v strahu, da bi bila sproščenost med njegovimi izbranci pretirana, odločil za prijeme, ki dajejo občutek, da se bo njegovo moštvo že jutri postavilo pred »puške« do zob oboroženega tekmeca. Podobno je bilo, ko je reprezentanco vodil Tone Tiselj.

»Tu velja vojaška disciplina. Lovljenja igralcev po hodnikih ne bom dovolil. Dileme o tem, kdaj bo igral Rutenka, še nismo razrešili. Njegov nastop je vprašljiv tudi zaradi nediscipline pri terapiji,« je Kamenica povedal o svojem načetem adutu, ki se je prekršil tako, da se je nedaleč od recepcije (očitno na poti na terapijo) pomudil nekaj minut s slovensko sedmo silo.

Več preberite v sobotni tiskani izdaji Dela...