(Pre)visoka cena Finca

Kimi Räikkönen je ta čas najbolj vroč voznik formule 1, ker je za prihodnjo leto še prost dirkač. Zanimanje zanj je precejšnje, ob McLaren-Mercedesu pa si ga močno želijo tudi pri Toyoti.

Objavljeno
22. oktober 2009 11.01
Mi. Š.
Mi. Š.
Ljubljana - Finec Kimi Räikkönen je ob novem svetovnem prvaku Jensonu Buttonu ta čas najbolj »vroč« voznik v formuli 1. A ne toliko zaradi plamenov, sredi katerih se je »Ledeni mož« znašel med nedeljsko veliko nagrado Brazilije, ko se je gorivo, ki je v boksih brizgnilo iz odtrgane cevi njegovega rojaka Heikkija Kovalainena, vnelo v trenutku, ko je nanj zapeljal s ferrarijem F60, kot zavoljo tega, ker je za prihodnjo leto še prost dirkač. Zanimanje zanj je precejšnje, ob McLaren-Mercedesu pa si ga močno želijo tudi pri Toyoti.

»Da ne bo pomote: nobenih igric se ne gremo, ampak mislimo povsem resno! Kimija bi imeli zelo radi v naših vrstah, kajti prepričan sem, da bi skupaj odlično sodelovali. Sploh ker bi mu lahko v naslednji sezoni ponudili hiter dirkalnik,« je John Howett, vodja Toyote, v pogovoru za tiskovno agencijo Reuters potrdil, da so že vrgli trnek na Räikkönena, ki je prav v soboto praznoval 30. rojstni dan.

Pogajanja med obema stranema so že stekla, svetovni prvak izpred dveh let pa se je skupaj s svojim menedžerjem Stevom Robertsonom izkazal za trdega pogajalca. »Kimi nam je na prvem sestanku postavil previsoko ceno, ki za nas v tem trenutku ne pride v poštev,« je razkril Howett in pripomnil, da bodo skušali 30-letnega Finca kljub temu medse zvabiti z zajetnim kupčkom denarja. »Na mizo bomo vrgli največ, kolikor si lahko privoščimo. Ocenjujemo, da gre za še vedno nadvse lepo vsoto, ki je ne bo mogel zavrniti,« se nadeja predsednik Toyote, ki o konkretnih številkah ni hotel govoriti.

Räikkönen, ki je po podatkih ugledne ameriške poslovne revije Forbes s 45 milijoni dolarjev letnega zaslužka drugi najbolje plačani športnik na svetu za igralcem golfa Tigerjem Woodsom (110 milijonov $), se o tem, kje bo nadaljeval kariero, še ni hotel izjasniti. Howettu je zaupal, da resno razmišlja o vrnitvi k McLaren-Mercedesu, nad čemer pa Lewis Hamilton menda ni najbolj navdušen.

Več v tiskanem Delu.