Pred tekmo kariere dobil odpoved

Grški nogometni prvak Olympiakos je na dan tekme lige prvakov proti Alkmaarju zaradi slabih rezultatov odpustil trenerja Temurija Katsbaio. Na vroči klopi Pirejčanov je Gruzijec sedel le dve tekmi grškega prvenstva.

Objavljeno
15. september 2009 17.12
P. Z.
P. Z.
Atene - 41-letni Temuri Ketsbaia je 25. maja podpisal triletno pogodbo z Olympiakosom. V sezono grškega prvenstva je štartal slabo, najprej je izgubil proti Larissi z 0:2, nato pa odigral 0:0 s Kavalo. Drevi je na štadionu Georgios Karaiskakis na sporedu prvi obračun v skupini H lige prvakov proti nizozemski ekipi AZ Alkmaar.

"Olympiakos in Ketsbaia sta se razšla sporazumno. Moštvo bo začasno prevzel Božidar Bandović. Njegov pomočnik bo Andreas Niniadis," je sporočil tiskovni predstavnik Giannis Moralis in navijače pozval, naj svoj klub podprejo na pomembni evropski tekmi: "Za nami je deset težkih dni. Zdaj bolj kot kdajkoli potrebujejo podporo navijačev."

"Običajno menjava trenerja sproži pozitivno reakcijo v moštvu, vendar s Ketsbaio ni bilo tako. Bilo je 1000 razlogov, da se razidemo. Moštvo ni pokazalo moči, ki smo jo pričakovali. to je bila edina rešitev. Ni nobenih skritih razlogov," je še dodal Moralis.

Ketsbaia je bil nekdaj nogometaš AEK iz Aten, Newcastla, Dundeeja in Wolverhamptona. Znan je bil po svojih čustvenih izpadih. Olympiakos je uspešno pripeljal v ligo prvakov, v kvalifikacijah je izločil Slovan Bratislavo in Šerif Tiraspol. Pred tem je bil v ciprskem Anorthosisu in lani med drugim izločil prav Olympiakos. Morda ga je tudi zato v klub pripeljal karizmatični Socrates Kokkalis, ki si je zdaj na hitro premislil.