Prehitro veselje Flandra

V švicarskem Nendazu so se deskarji na snegu merili za točke svetovnega pokala v paralelnem slalomu, na prvi tekmi po svetovnem prvenstvu. Slovenci so se spet solidno odrezali.

Objavljeno
28. januar 2007 23.50
Nendaz - V švicarskem Nendazu so se deskarji na snegu merili za točke svetovnega pokala v paralelnem slalomu, na prvi tekmi po svetovnem prvenstvu. Slovenci so se spet solidno odrezali, čeprav uvrstitve niso bile tako dobre kot pred dobrim tednom v Arosi. Rok Flander, svetovni prvak v paralelnem veleslalomu in dobitnik bronaste medalje v slalomu, je bil tokrat sedmi, v četrtfinalu je izgubil dvoboj proti Francozu Mathieuju Bozzettoju, Izidor Šušteršič, drugi iz kvalifikacij, pa je izpadel v osmini finala, zanj je bil usoden Švicar Heinz Inniger.

Na koncu je zmagal Švicar Simon Schoch pred Bozzettojem, tretji je bil Kanadčan Matthew Morison. Zaradi slovenskih uspehov v prvem delu sezone, se je Slovencem zvišala kvota in so lahko pri moških nastopili s šestimi tekmovalci. Ker ni bilo Dejana Koširja, jih je nastopilo pet, priložnost sta dobila tudi mladi Žan Košir in Jernej Demšar. Žal sta tako kot Rok Marguč (študentski svetovni prvak) in Glorija Kotnik v ženski konkurenci obstala v kvalifikacijah. Marguč je bil 26., Demšar 31., Košir je odstopil, Kotnikova pa je bila 40.

Flander je letos z uspehi razvadil svoje navijače, ki so tudi iz Nendaza pričakovali podobne novice, kot jim jih je postregel pred dobrim tednom dni s svetovnega prvenstva. Tudi sam je pričakoval višjo uvrstitev, čeprav je lahko tudi s sedmim mestom zadovoljen. Žal pa mu je, da se je po zmagi proti Avstrijcu Andreasu Prommeggerju v četrtfinalnem dvoboju prehitro veselil zmage nad enim izmed najboljših deskarjev vseh časov, francoskim veteranom Bozzettojem. Potem ko si je v prvi vožnji nabral zanesljivo vodstvo, ga je v drugi 33-letni Francoz presenetil in ga prehitel za tri stotinke sekunde.

"Maščevala se mi je bolj zadržana druga vožnja, v kateri sem na zadnji prelomnici storil napako, izgubil ravnotežje, moral narediti širši lok, kar me je stalo polfinala. A nisem razočaran, saj ni nobenih znakov, da mi bi padla forma, Bozzettoju je pač uspela sanjska vožnja, sam pa sem bil preveč samozavesten. V kvalifikacijah sem resda bil šele 11., a zato, ker jih nisem opravil na polno moč," ni kazal slabe volje tekmovalec iz Dragočajne.

Najboljši slovenski deskar je tako v svetovnem pokalu še nekoliko povečal svoj zaostanek za vodilnima Simonom Schochom in Sigijem Grabnerjem (tokrat je bil četrti), a se s tem ne obremenjuje: " Zaenkrat imam še vse pod nadzorom, ničesar še nisem izgubil. Na vrsto prihajajo veleslalomi, v katerih bom poskušal uloviti zaostanek, vsaj za Grabnerjem."

Pri dekletih je svojo prvo zmago v svetovnem pokalu zabeležila 19-letna Nemka Seline Joerg, drugo mesto je zasedla svetovna prvakinja Avstrijka Heidi Neururer, tretja pa njena rojakinja Doresia Krings.