Premiera na prenovljenem Wembleyju

Ljubitelji nogometa so dočakali spektakularno odprtje prenovljenega nogometnega hrama v Wembleyju. Dvoboj angleških in italijanskih upov, ki se je končal z neodločenim izidom, si je iz varnostnih razlogov ogledalo le 60.000 gledalcem.

Objavljeno
24. marec 2007 17.46
Angleški reprezentant Wayne Routledge se veseli gola
London - Ljubitelji najbolj priljubljene igre na svetu so dočakali spektakularno odprtje prenovljenega nogometnega hrama v Wembleyju. Dvoboj angleške in italijanske reprezentance do 21 let se je končal z neodločenim izidom 3:3 (1:1), junak dvoboja pa je bil mladi napadalec italijanske izbrane vrste Gianpaolo Pazzini. Napadalec Fiorentine ni dosegel le "hat-tricka", Wembleyju je "nedolžnost" vzel že v 25. sekundi tekme.

Pazzini se je med strelce vpisal še v 53. in 68. minuti, za Anglijo pa so gole dosegli David Bentley (31.), Wayne Routledge (52.) in Matt Derbyshire (58.).

Prireditelji dvoboja so ogled tekme - iz varnostnih razlogov - omogočili le 60.000 gledalcem, čeprav prenovljen objekt sprejme 90.000 gledalcev. Vstopnice so ljubitelji nogometa že pred časom razgrabili v nekaj urah.

Kaže omeniti, da je prenova slovitega hrama svetovnega nogometa v Londonu stala kar 800 milijonov funtov.