Prepovedan alkohol pred dvobojem Italija – Škotska

Policija v Bariju je pred kvalifikacijsko tekmo italijanske nogometne reprezentance v boju za nastop na evropskem prvenstvu leta 2008 v sredo zvečer proti Škotski prepovedala prodajo in uživanje alkoholnih pijač.

Objavljeno
27. marec 2007 22.00
Ko je postalo jasno, da je Italija svetovni prvak v nogometu - divjanje v Bologni
Bari - Policija v Bariju je pred kvalifikacijsko tekmo italijanske nogometne reprezentance v boju za nastop na evropskem prvenstvu leta 2008 v sredo zvečer proti Škotski prepovedala prodajo in uživanje alkoholnih pijač. Prepoved bo stopila v veljavo v sredo zjutraj po vsem južnoitalijanskem pristaniškem mestu, v katerem ne bo moč kupiti niti brezalkoholnih pijač v steklenih ali kovinskih embalažah. Od skupaj približno 35.000 gledalcev na stadionu San Nicola, policija pričakuje tudi kakšnih 5000 Škotov.

Oblasti so ob tem prepovedale tudi obešanje provokativnih plakatov in zastav med tekmo in bodo tako prvič izvedle vladni ukrep, ki sicer v italijanskih nogometnih ligah začne veljati ta petek.

Svetovni prvaki Italijani za vodilnima ekipa v skupini B, Francijo in Škotsko, na četrtem mestu trenutno zaostajajo za pet točk in zato krvavo potrebujejo zmago, ki bi jim povečala možnosti za nastop na Euru 2008.