Presenečenje v Mariboru

Že v prvem kolu odprtega prvenstva Slovenije v hokeju je prišlo do velikega presenečenja. Podmladek ljubljanske Olimpije je sredi Maribora premagal favorizirane gostitelje, ki so se pred sezono močno okrepili.

Objavljeno
24. september 2009 00.01
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Začelo se je tekmovanje v t. i. Slohokej ligi, v kateri se meri šest slovenskih moštev in štiri tuja. Po 27. kolih trikrožnega sistema se bo februarja začela končnica in se končala s finalom marca. Prvak je lahko vsak od desetih klubov, za šest slovenskih pa bo končna uvrstitev štela kot izhodišče za nastop v končnici državnega prvenstva, ki se ji bosta po nastopih v avstrijski ligi pridružila Tilia Olimpija in Acroni Jesenice. Kako bo končnica potekala oziroma kdaj se bo začela, je odvisno od njunih nastopov v EBEL.

V prvem kolu je za presenečenje poskrbel podmladek Olimpije, ki je po izvajanju kazenskih strelov s 5:4 premagal Maribor, favorita za prvaka v Slohokej ligi, ki se je precej okrepil, tudi z igralci iz Tilie Olimpije in Acronija Jesenic. Slavija je proti drugi ekipi Gradca po dveh tretjinah zaostajala z 2:3, zadnjo pa dobila s 3:0. MK Bled je doma ugnal novinca Partizana. Kranjčani so na ničli pustili rezerviste Medveščaka, mladi Jeseničani pa niso imeli težkega dela proti Mladosti iz Zagreba.

Izidi 1. kola:


MK Bled : Partizan 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Slavija : Graz 99ers 5:3 (2:0, 0:3, 3:0)

Mladost : Jesenice mladi 2:15 (1:4, 0:5, 1:6)

Triglav Kranj : Medveščak 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Maribor : HK Olimpija 4:5 - po kazenskih strelih (0:2, 2:2, 2:0)